Sieviete neizpratnē par Pavļuta ierakstu Twitter

tautaruna.lv 27.oktobris 2021, 17:00
 
Romāns Kokšarovs / F64
Līdz ar Covid-19 saslimstības pieaugumu, katru dienu informatīvajā vidē nonāk aizvien jauni statistikas rādījumi. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāda sieviete atbild uz veselības ministra ierakstu ar precizējumu, ka nedēļu numerācija viņam ir greiza un "tātad datu par vakcinētajiem nevar būt."

"Twitter" ierakstā Pavļuta kungs norāda uz to, ka "nevar salīdzināt aizpagājušās nedēļas pilnos datus ar pagājušās nedēļas nepilnajiem. Pirms nedēļas pirmdienā dati par 42.nedēļu bija 73k. Šodien par 43.nedēļu 78k. Pieaugums par 7%"

Statistikas veidošanā svarīga ir precizitāte un konsekvence, to apstrīdēt nav iespējams. Tomēr var saprast, ka ministrs kļūdījies nedēļu numeracijā.

"Man kalendārs izmanto šādu nedēļu numerāciju (pievienots attēls). Atkal katram savs. Pēc VM aprēķina šogad būs 53 nedēļas."
Tā kā regulāri lietoju nedēļu numurus, tad sapratu, ka man 43.nedēļa vēl tikko sākusies. Tātad datu par vakcinētajiem nevar būt," apgalvo sieviete.

twitter.com

Uz sievietes ierakstu Pavļuts atbildējis: "Nu, piedod. Papīra kalendāru nelietoju, darbojos ar tiem cipariem, kas ir Power BI paneļos un tamlīdzīgos digitālos rīkos."

Šis ieraksts un nesaprašana, kā var dažādiem cilvēkiem atšķirties tik vienkārša lieta, kā nedēļu skaits gadā, izsaucis ironisku komentāru birumu.

"Nedēļu skaits šogad atkarīgs no tā, kādu kalendāru lieto?"

"Plāndēmījā datus rēķinam par nākošo nedēļu? Cik nedēļām uz priekšu jau mums ir dati?"

"Tulkojums: es, Pavļuts- varenais premjers bez vainas un trūkumiem, spiests cīnīties pret idiotiem sabiedrībā, kuri nenovērtē un nesaprot manu ieguldījumu un unikālās spējas! Šis stāsts no klauna nāk ārā vai katru dienu."

"Atkarībā no tā kādu "tooli" lieto mainās, nedēļu skaits gadā:), no Levita es vēl ko tādu būtu gaidījis, bet no Pavluta tas nāca negaidīti. #PavlutaLogika"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

27.oktobris 2021

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:47

Jaunākās diskusijas