Latvija lūgusi palīdzību ārvalstīm Covid-19 pacientu izvietošanai

tautaruna.lv 22.oktobris 2021, 12:50
 
Oksana Džadana/ F64
Mediju eksperte un žurnāliste Sandra Veinberga sociālajā vietnē "Facebook" publicējusi ierakstu, kurā stāsta, ka grūti paskaidrot zviedriem, kādēļ Latvija lūdz starptautisku palīdzību.

Žurnāliste raksta, ka šorīt, 22.oktobrī, Zviedrijas radio ziņas informējušas, ka Latvija lūgusi starptautisku palīdzību pandēmijas pacientu izvietošanai Zviedrijā un Vācijā.

S. Veinberga savu ierakstu "Facebook" noslēdz ar jautajumu, vai vainīgos, kuri radījuši šo situāciju, būtu jāsoda?

"Zviedrijas radio ziņas šorīt drūmi informēja, ka Latvija lūgusi starptautisku palīdzību pandēmijas pacientu izvietošanai Zviedrijā un Vācijā. Mūsu valsts pati vairs netiek galā ar antivakseru uzbrukuma upuriem - slimajiem cilvēkiem. Apjukušie ir panākuši savu, tāpēc saslimušo ir pārāk daudz. Grūti paskaidrot zviedriem, ka tas notiek tāpēc, ka šeit cilvēki apzināti nevakcinējas. Turpina niķoties, tā radot jaunus vīrusa variantus. Lai gan arī zviedriem ir apmēram 18% līdzīga rakstura iedzīvotāju, kas ir gatavi „kašķēties līdz nāvei“. Proti - nevakcinēties un pagarināt epidēmiju vēl līdz 2 -3 gadiem. Kurš vainīgs, ka sabiedrība Daugavpilī un Liepājā, Rīgā un Alūksnē uzklausa spokus stāstus kā bērni un tāpēc sabotē mūsu kopīgo izkļūšanu no pandēmijas? Vainīgo ir samērā daudz - prezidents, radio un televīzijas padome, kas ieceļ sabiedrisko mediju vadītājus, valsts kancelejas komunikācijas dienests utt. Vai vajadzētu viņus sodīt?"

Portals nra.lv iepriekš jau rakstīja, ka 26.oktobrī, Veselības ministrija prognozē starptautiskas palīdzības lūgšanas nepieciešamību Covid-19 pacientu ārstēšanai, informejusi Veselības ministrijas valsts sekretāre Indra Dreika.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas