Džila Baidena atklāj, kā ir būt par ASV pirmo lēdiju

tautaruna.lv 22.oktobris 2021, 12:15
 
Scanpicx
Trešdien ASV pirma lēdija teica runu, kurā atzinās: "Es nekad nebūtu iedomajusies, kur mani dzīve aizvedīs."

"Kaut arī nav iespējams sagatavoties pirmās lēdijas pienākumiem, tas palīdz izvēlēties labus piemērus sev, "sacīja Džila Baidena.

"Nekad nebūtu iedomajusies, ka ēdīšu no servīzēm, kuras izvēlējusies Basa Trumena pirms tik daudziem gadiem. Tas, ka pamostos starp tik daudzām vēsturiski nozīmīgām lietām, ir neiedomājami. "

Septiņdesmit gadus vecā sieviete par savu paraugu izvēlējusies bijušo ASV pirmo lēdiju Barbaru Bušu.

Trešdien notikušajā "Nacionālās augstākā līmeņa sanāksmē par pieaugušo lasītprasmi Bārbaras Bušas ģimenes lasītprasmes fondā" Baidena sacīja, ka Buša "varēja izmantot savu lomu, lai mainītu citu dzīves nākamajās desmitgadēs".

"Buša kundze mums atgādināja, ka mums visiem ir sava loma, lai padarītu mūsu kopienas labākas un stiprākas. Viņa apvienoja amerikāņus no visām dzīves sfērām," sacīja Baidena - angļu valodas profesore Ziemeļvirdžīnijas kopienas koledžā. - turpināja. "Es ceru darīt to pašu."

Baidena stastīja par saviem pusaudžu gadiem, viņa "izauga piecu meitu ģimenē, kā vecākā" un pavadīja vasaras, "skatoties beisbola spēles un piestrādajot par viesmīli, lai nopelnītu naudu koledžai".

Barbara Buša, kura nomira 2018. gadā 92 gadu vecumā, "saprata šīs lomas neticamo spēku".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas