Izcilais pianists Vestards Šimkus ietverts "tautas ienaidnieku" sarakstā

tautaruna.lv 21.oktobris 2021, 18:20
 
Oksana Džadana/F64
"Mana "tautas ienaidnieka lieta nr. ..."", sociālajā vietnē "Facebook" šādi ierakstu sāk izcilais pianists Vestards Šimkus. Viņa vārds līdz ar Pētera Apiņa, Gundara Āboliņa, Aigara Grāvera un citiem vārdiem nopublicēts tīmekļa vietnē www.covidgudrie.com.

Pēc V. Šimkus domām, šī vietne ir radīta izmisīgā mēģinājumā stigmatizēt cilvēkus, kuri par populāro vīrusu un gandrīz tikpat populārajām vakcīnām ir publiski pauduši viedokli, kas valdošā (un vēl pagaidām - maigā) totalitārisma apstākļos tiek uzskatīts par neatbilstošu vienīgajam atļautajam.

" Vispirms - par pašu „apsūdzību”. Pirmkārt, atbildību par šo vakcīnu izraisītajām blaknēm ir spiests uzņemties tikai pats potes saņēmējs. Tāpēc minētajā pirmskoncerta uzrunā es iestājos pret jebkādu vakcinācijas statusā balstītu cilvēku šķirošanu un diskriminēšanu kā veidu, lai cīnītos ar vīrusu, kura vidējais mirstības koeficients Latvijā ir 1,54% un pasaulē - 2,03% (PVO dati uz 20.10.2021, ieskaitot tos saslimušos, kuru faktiskais nāves cēlonis ir bijušas citas blakusslimības). Šīs vakcīnas nepasargā no saslimšanas un letāla iznākuma. To ražotāji atbildību par blaknēm neuzņemas, un šo vakcīnu klīniskie pētījumi nav pabeigti, faktiski padarot tās par eksperimentālām, bet visu šo globālo vakcinācijas projektu - par eksperimentu, kura veicēji patur tiesības neatbildēt par tā iznākumu. Ja vārds „eksperimentāls” kādam šajā kontekstā šķiet pārāk pikants, esiet laipni aicināti lietot kādu citu. Lietas būtību tas nemaina.

Otrkārt - cilvēki, kuri izliekas neredzam līdzības starp patlaban notiekošo un tiem 20.gadsimta vēstures notikumiem, kuri noveda pie lopu vagoniem un rindām uz „dušu”, ir cilvēki, kuriem, acīmredzot, nebūtu īpašu iebildumu to atkārtot mūsdienās, vēršoties pret saviem oponentiem. Tādējādi arī pats šī saraksta izveides fakts ir spilgts piemērs tam, par ko es savā pirmskoncerta uzrunā brīdināju. Protams, šis vēl nav saraksts nevēlamo personu nosūtīšanai pie „baltajiem lāčiem”. Un tieši tāpēc mēs nedrīkstam par šāda vēsturiskās līdzībās balstīta nākotnes scenārija iespējamību nebrīdināt un neatgādināt publiski, kamēr to vēl var un drīkst darīt. Lai vēl tik drīz nepienāktu tā diena, kad par to runāt un brīdināt jau būs par vēlu," raksta V. Šimkus.
Viņš norāda, ka šajā sarakstā ir vairāki ļoti cienījami un gudri cilvēki (tostarp - arī medicīnas nozares speciālisti), un tas esot patiesi pagodinoši, ka arī viņš uzskaitīts līdzās viņiem.
"Protams, ka tur ir minēti arī daudzi, ar kuriem es nekad neesmu kāpis, nekāpju un nekāpšu „vienā laivā”, jo par viņu patiesajiem nolūkiem man kā nacionālkonservatīvam neatkarīgas Latvijas Republikas patriotam nav nekādu ilūziju. Tie ir cilvēki, kuri apkārt valdošo vājprātu un netaisnību cenšas izmantot savu politisko un Krievijas ģeopolitisko mērķu labā. Galu galā - esmu pārliecināts, ka tieši viņu prokremliskās simpātijas ir tās, kas bremzē un gremdē tautas pretošanos šim kovidfašismam. Tomēr gribu piebilst, ka tā tik vēl trūka, lai protestēšanu pret to mēs atstātu tikai vairāk vai mazāk šaubīgas motivācijas vadītu politiķu un ideologu ziņā," uzsver V. Šimkus.
"Līdz manām ausīm ir nonākušas tīmekļa anonīmo komentāru labirintos klejojošas baumas, ka es patiesībā pret šo vīrusu esot vakcinējies. Tā nav un nebūs patiesība. Tomēr neesmu arī "antivakseris" (šī dehumanizējošā palama laikam nekad netiks uzskatīta par politnekorektu, vai ne?), jo ar daudzus gadus pārbaudītām vakcīnām (kuras par tādām var saukties to klasiskajā izpratnē) esmu potējies pret vīrusiem, kuri ir daudzkārt bīstamāki," norāda V. Šimkus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:34

Jaunākās diskusijas