Ekspremjers Valdis Birkavs vīlies Levitā kā Valsts prezidentā

Portāls nra.lv 21.oktobris 2021, 15:50
 
Oksana Džadana/F64
“Egils Levits manas cerības, ko es uz viņu liku, nav attaisnojis,” intervijā LTV raidījumā “1:1” teic kādreizējais premjers Valdis Birkavs. Egils Levits un Valdis Birkavs savulaik strādāja vienas valdības sastāvā – V. Birkavs bija Ministru prezidents, E. Levits – ministrs.

Valda Birkava valdība strādāja no 1993. gada 20. augusta līdz 1994. gada 13. jūlijam un tajā Ministru prezidenta biedra un tieslietu ministra amatu pildīja Egils Levits.

E. Levits mīl intelektuāli iedziļināties jautājumos, viņam ir savs stils. Bet tas nav tas stils, ko cilvēki gaida no Valsts prezidenta. Man to vajadzēja saprast jau ātrāk,” atzīstas V. Birkavs, piebilstot, ka E.Levits dara arī labas lietas.

Es diemžēl nevaru pieņemt, ka manas valdības ministrs nav attaisnojis uz viņa liktās cerības. Ir dažas lietas, ko viņš ir deklarējis kā valstiskas ilgtermiņa intereses, bet tas nav pietiekami,” sacīja V. Birkavs.

SKDS veiktais sabiedriskās domas pētījums pavasarī liecināja, ka Valsts prezidenta Egila Levita darbības novērtējums tobrīd bija sasniedzis vēsturiski zemāko atzīmi. Viņa darbību pozitīvi vērtēja 25%, bet negatīvi - 60% respondentu.Salīdzinot ar to, kā sabiedrība ir vērtējusi iepriekšējos Latvijas prezidentus, tas ir zems vērtējums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas