Mūrniece parāda, cik slikta bija situācija dienā pirms "lokdauna"

tautaruna.lv 21.oktobris 2021, 13:09
 
facebook.com
Bijusī ministre un tagad uzņēmēja un viesnīcas Roma vadītāja Linda Mūrniece sociālajos tīklos dalījusies ar foto, kas bildēta pēdējā dienā, pirms šodien Latvijā spēkā stājās tā saucamais stingrais lokdauns.

Mūrnieces publicētā bilde fotogrāfēta viesnīcas bārā Mazais Otto. Fonā ir alkoholiskie dzērieni, bet uz letes redzami ziedu klēpji.

"Mūsu ielas puķu meitenes uzdāvināja rozes un lilijas. Tāpat rīt nevarēšot pārdot. Mēs pretī šampanieti. Diez, vai kādam gribēsies to nosvinēt…
Ps. Laikam veikalos puķes drīkst tirgot. Uz ielas - nē. Un uz ielas Vecrīgā tāpat nebūšot, kas pērk. Visi mājās.
Mēs atkal šampanieti pārdosim tikai līdznešanai. Ja vien būs, kam gribēsies kaut ko līdzi ņemt," ar skumjām raksta Mūrniece.
Komentāros viņa ne reizi vien min , ka "nav, ko svinēt" un "Vecrīgā nebūs neviena, kas gribēs ziedus, nebūs neviena, kas pirks".

Kā zināms, no šodienas līdz 15.novembrim noteikti īpaši stingri noteikumi Covid-19 izplatības ierobežošanai jeb stingrais "lokdauns", paredz Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi ārkārtējās situācijas rīkojumā.

Šajā laika periodā visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, nestrādās un būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi.

"Lokdauna" laikā tiks ieviesti pasākumi, kas maksimāli ierobežo cilvēku no dažādām mājsaimniecībām kontaktēšanos klātienē, lai mazinātu vēl lielāku veselības aprūpes sistēmas pārslodzi, būtiskus veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības ierobežojumus un nepieciešamību ieviest pacientu prioritizēšanu medicīniskās palīdzības sniegšanai.

Lai mazinātu nelegālu pulcēšanos privātos pasākumos, noteikts ierobežojums pamest dzīves vietu nakts laikā no plkst.20 līdz 5, paredzot tikai iespēju nokļūt uz un no darba vietas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:17

Jaunākās diskusijas