Lizbovskis nesaprašanā: tieši kāpēc nepieciešama komendantstunda?

tautaruna.lv 19.oktobris 2021, 19:00
 
Gints Ivuškāns /F64
Sporta žurnālists Lauris Lizbovskis šodien, 19.oktobrī, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietojis ierakstu, kurā pauž neizpratni, kāpēc vispār nepieciešama komendantstunda.

Žurnālista ieraksts vēsta "Tieši kāpēc nepieciešama komendantstunda, kas valstij atkal izmaksās milzu naudu? Ok, neļaujiet pulcēties, tusiņus rīkot telpās utt, bet tieši, kas mainīsies, ja cilvēks, piemēram, vienītī vai divatā skrien vakara krosiņu vai pastaigājas svaigā gaisā utml. ? Pareizi. Nekas."

Zem šī ieraksta veidojusies diskusija, cilvēki rakstījuši komentārus, saņemti vairāki simti "Patīk" atzīmes.

"Runājot par skumīgajām šūpolītēm. Jūrmalā iepriekšējā aizliegumu periodā redzēju, ka cilvēki vienā mierā noņem visas lentas un dara ko iecerējuši. Apmēram tā tas darbojas."

"Man šķiet, ka reizēm mums kā sabiedrībai trūkst drosmes varai pateikt konkrētu NĒ, kad, pieņemtie lēmumi, aizliegumi, acīmredzami ir absurdi. Pieņemam un twitterī papukstam. Loģiski, ka reizēm kāds tam uzliek mīksto."

"jā, bet oktobra beigas un novembris tāpat nav tas laikas, kad cilvēki baigi izvēlētos socializēties un tusēt ārā. Tāpat visi nolīdīs pa dzīvokļiem, un tāpat neizkontrolēs neko, kamēr neālēsies un kaimiņus netraucēs."

"Ja visi, patiešām visi cilvēki izies uz ielas, tad būs neiespējami kādu sodīt un kontrolēt. Galvenais - nebaidīties no viņiem!"

"Diemžēl tas ir vajadzīgs, lai kontrolētu tādus kā Jēkabs, kuriem "galvenais nebaidīties no viņiem". Tādiem, kas tver laukumu un saprot, ko nozīmē distance un piesardzība komandantstunda ir lieka. Ar to mēs atšķiramies no rietumiem."

"Mainīsies. Cilvēki būs nospiestāki, depresīvāki un jutīsies vēl sliktāk. Nepietiek ar to, ka citās Eiropas valstīs jau pamazām viss veŗas vaļā, bet mums jāsēž kā lohiem -- mēs vēl arī pēc astoņiem nedrīkstam iziet laukā."

"Nu šis ir tas, kas vislielāko dusmu uzdzen, man te Mārupē vakara skriešanas/pastaigas maršrutā vispār gandrīz neviena cilvēka nav, kādēļ es nedrīkstu sportot? Un jā, ja bērni mājās, man cita laika tam nav, jāplāno un jāsaskaņo atsevišķi laiki tad ar vīru, kas visu sarežģī."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas