"Prāta Vētra" pastāsta par Mumiņa veselību pirms nāves

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 7:00
 
Nora Krevnera/F64
Grupas "Prāta Vētra" dalībnieki par basista Mumiņa jeb Gundara Mauševica nāvi vienmēr runājuši izvairīgi, taču tagad puiši pastāstījuši, kā zaudējums ietekmējis viņu dzīves.

Runājot par traģisko avāriju kanāla 360TV raidījumā "Pasaki to skaļi", grupas dalībnieki neslēpj, ka toreiz bija nojausma, ka Mumiņam ir problēmas ar veselību, taču puiši bijuši, kā paši saka, "pārāk jauni, traki un pavirši " un nav pietiekami nopietni pret to attiekušies.

"Mums ir aizdomas, ka Mumiņš saskārās ar to, ko šodien dēvē par veģetatīvo nervu distoniju," saka R. Kaupers. Vēlāk ar to saskāries arī R. Kaupers un grupas bundzinieks Kaspars Roga, taču grupas dalībnieki atzīst, ka tolaik šos simptomus nav atpazinuši.

K. Roga pastāsta, ka bijis liktenīgs brīdis, kad Mumiņam bija jādodas atpūsties uz Kanāriju salām, bet paralēli bijis piedāvājums grupas fotosesijai un viņš palicis.

"Es domāju, ka tas ir tas brīdis, kad viņš ir uperējis savu dzīvību "Prāta Vētras" dēļ, " saka K. Roga. "Mums nebija tiesību neturpināt, jo tad sanāk, ka tas viss ko viņš izdarīja, pats sev nezinot, ir tukša lode."

Izskanējušas versijas, ka tā, iespējams, ir bijusi pašnāvība, taču grupas dalībnieki šai versijai netic, jo arī avārijas apstākļi nelieciena par tīšu mēģinājumu sev kaitēt.

"Tas tiešām izskatās pēc nelaimes gadījuma. Visticamāk, viņš ir vai nu aizmidzis, vai "izslēdzies" pie stūres," pauž K. Roga.

Lai gan tagad grupā basģitāru spēlē Ingars Viļums un puiši novērtē viņa darbu, tiek atzīts, ka oriģinālā sastāva saikne ir tik spēcīga, ka tai ir grūti pievienot vēl kādu.

"Tā skolas laika gara grupas sajūta ir tik stipra, ka mēs vienkārši nespējam vēl kādu ņemt tik ciešā apskāvienā," saka grupas solists Renārs Kaupers.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas