Lizbovskis sašutis par sporta iestāžu darba laiku Covid-19 krīzes laikā

tautaruna.lv 18.oktobris 2021, 18:00
 
Gints Ivuškāns/F64
Sporta žurnālists Lauris Lizbovskis mikroblogošanas vietnē Twitter paudis sašutumu par iestāžu darba laiku Covid-19 krīzes laikā dažādām sporta aktivitātēm.

L. Lizbovskis pauž, ka viņam ir neizprotami, kāpēc pietiekami agri tiek slēgtas iestādes, kurās iespējams nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, īpaši akcentējot baseinu darba laikus.

"Interesanti, ka no pirmdienas arī baseini jāslēdz ciet pēc pl. 21, un tas nekas, ka vēlajās stundās ir maz apmeklētāju, bet samazinot darba laiku tieši pretēji - sanāks mazāka cilvēku plūsmas izkliede. Tas pats par ledus hallēm utt. Kārtējo vispirms ierobežo, un tad domā," ierakstā norāda L. Lizbovskis.

Tāpat Lizbovskis vēlāk komentārā pauž, ka vakara stundās ir vismazākā kustība pilsētā un tieši labi, ja cilvēki izmantotu agrās rīta vai vēlās vakara stundas veselības uzlabošanai.

Tikmēr daudzi komentētāji akcentē, ka, viņuprāt, baseini Covid-19 krīzes laikā būtu jāaizslēdz pavisam.

"Baseinus būtu jāslēdz ciet pavisam jau tagad, jo tur brīvi miksējas nepotēti bērni ar potētiem pieaugušajiem un senioriem," uzskata komentētājs. Lizbovskis atbildējis: "Nekas tur vakaros nemiksējas + plašas telpas, viegli kontrolēt plūsmu, turklāt baseinos ir ļoti laba ventilācija. Baseinu aizslēgšana bija totāls stulbums."

Jau vēstīts, ka saslimstības ar Covid-19 rādītāji Latvijā šonedēļ sasniedza jaunus rekordus - tika fiksēts lielākais vienā dienā atklāto Covid-19 gadījumu skaits, bet nedēļas nogalē slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits pirmo reizi kopš februāra pārsniedza 1000.

Strauji turpina kāpt arī saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs - dienas laikā tas palielinājies no 1195,4 līdz 1266,4 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:02

Jaunākās diskusijas