Cilvēkus sadusmo Levita plānotais pirkums

tautaruna.lv 14.oktobris 2021, 17:51
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Valsts prezidenta kanceleja (VPK) plāni iegādāties 183 921 eiro vērtu koncertflīģeli Rīgas pils Svētku zālei izraisījušas sabiedrības dusas.
Soctīklos atrodamie komentāri nav glaimojoši - cilvēki pauž neizpratni par šādu prezidenta vēlmi.

Piemēram, Ilze S. facebook raksta: "Brīdī, kad cilvēki zaudē darbu un iztikas avotu, kad cilvēkiem ir liegts ieiet veikalos, lai nopirktu nepieciešamo... Egils Levits pērk klavieres - koncerta flīģeli par 183 921 tūkstošiem. Man nav iebildumu pret mūzikas cienīšanu vai dārgiem hobijiem, bet par VĒRTĪBĀM, ko apliecina šāda rīcība. Vai KLAVIERES būtu kļuvušas par PREZIDENTA DARBA INSTRUMENTU? Vai pirmās nepieciešamības preci, līdzīgi kā kādam ziemas zābaki, ko ugunsdzēsēji, skolotāji, valsts pārvaldes darbinieki un citi Latvijas iedzīvotāji nevarēs nopirkt veikalā ierobežojumu dēļ?

Tā rīkoties var tikai cilvēks, kuram ir pilnīgi nospļauties uz savu tautu! Vai kurš ir akls, kurls vai dumjš. Vai varbūt - ģeniāls mūziķis, kurš nospēlēs savai tautai (tikai kurai?) ĪSTO MŪZIKU - atvadas no brīvības un veselā saprāta?
Klavieres - Levitam ir pirmās nepieciešamības prece.
Ja nebūs klavieres - viņš, iespējams, nevarēs domāt kā nācijas (kuras?) tēvs… Kādu meldiņu viņš spēlēs? … un kad mēs to dzirdēsim? Vai varbūt tieši KLAVIERES būs tās, kas PAMODINĀS Levitu no miega un ļaus ieraudzīt savu tautu un nāciju… Gaidīsim KONCERTU…."
Līdzīgās domas ir ieraksta komentētāji.
Starp citu, 2016. gadā Rīgas pils atjaunošanas padome lēma, ka Rīgas pils Baltajā zālē ir paredzēts noturēt augsta līmeņa reprezentablos pasākumus, tādēļ Valsts prezidenta kanceleja par 99 166 eiro iegādājās flīģeli, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.
****
Jaunākā informācija liecina, ka Valsts prezidenta kanceleja pagaidām atteiksies no plāna nākamgad iegādāties jaunu flīģeli. Valdības atbalstītajā budžetā tam bija paredzēti 184 000 eiro, kas izsauca plašu rezonansi sabiedrībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas