Kosmosā dosies slavens 90 gadus vecs aktieris

tautaruna.lv 12.oktobris 2021, 20:30
 
bbc.com / Ekrānuzņēmums
Filmas “Zvaigžņu ceļš” aktieris Viljams Šatners dosies kosmosā četru cilvēku kompānijā ar “Blue Origin” raķeti “New Shepard”. Īsā amerikāņu raidtelevīzijas BBC intervijā viņš atklāja, kāpēc vēlas doties kosmosā.

Amazon dibinātāja Džefa Bezosa kompānijas “Blue Origin” raķete lielā vēja dēļ pārcēla savu lidojumu uz trešdienu, tas būs raķetes otrais lidojums kosmosā.

Viljamam Šatneram, kuram ir 90 gadi, dosies kosmosā, jo viņš vēlējās būt pirmais vecākais cilvēks, kas to izdarījis. Šatners intervijā arī atklāj: “Man ir vīzija, es vēlos redzēt kosmosu, velos redzēt planētu Zemi. Gribu redzēt, ko mēs varam darīt, lai glābtu mūsu planētu. ”

Par pirmo raķetes "New Shepard" lidojumu portāls nra.lv rakstīja vasarā, kad uzņēmuma "Amazon" dibinātājs un amerikāņu miljardieris Džefs Bezos veica pirmo lidojumu kosmosā ar šo raķeti.

"Raķete ar kapsulu veiksmīgi startēja plkst.9.12 pēc vietējā laika (16.12 pēc Latvijas laika) no privātā kosmodroma Teksasas štatā netālu no Vanhornas.

Pēc divām minūtēm kapsula atdalījās no nesējraķetes un turpināja lidot Kārmāna līnijas virzienā, kas atrodas 100 kilometru augstumā un tiek uzskatīta par kosmosa robežu."

Pasažieri bezsvara stāvoklī pavadīja četras minūtes.

Kad kapsula bija sasniegusi aptuveni 106 kilometru atzīmi, tā sāka augstumu samazināt un ar izpletņiem veica nosēšanos tuksnesī.

Lidojums ilga desmit minūtes un desmit sekundes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas