Pols Makartnijs beidzot atklāj patiesību par "Bītliem"

tautaruna.lv 13.oktobris 2021, 19:00
 
Scanpicx
Gandrīz pusgadsimtu tika uzskatīts, ka pie leģendārās britu mūzikas grupas “Bītli” izjukšanas vainojams Pols Makartnijs, jo viņš 1970.gadā izdeva solo albūmu un apgalvoja, ka atrodas “pārtraukumā”, ka arī izteicās, ka “nevar paredzēt laiku, kad Lenons un Makartnijs atkal kļūs par partneriem dziesmu rakstīšanā.”

Bet jaunākajā intervijā BBC Makartnijs apgalvoja, ka šķelšanos grupā izraisījis Džons Lenons.

"Es neuzsāku šķelšanos. Tas bija mūsu Džonijs," viņš sacīja intervētājam Džonam Vilsonam. "Es neesmu tā persona, kas izraisīja šķelšanos.”

"Ak nē, nē, nē. Džons kādu dienu iegāja istabā un teica : "es pametu “Bītlus””.

Unvēl Lenons esot piebildis: “Tas ir diezgan saviļņojoši, drīzāk kā šķiršanās."

"Tā būtība patiešām bija tāda, ka Džons kopā ar Joko veidoja jaunu dzīvi, un viņš gribēja ... nedēļu gulēt gultā Amsterdamā miera labad. Jūs nevarējāt ar to strīdēties. Tas bija visgrūtākais periods manā dzīvē. "

"Šī bija mana grupa, tas bija mans darbs, šī bija mana dzīve," viņš piebilda. "Es gribēju, lai tas turpinās. Es domāju, ka mēs darām diezgan labas lietas - Abbey Road, Let It Be, nav slikti -, un es domāju, ka mēs būtu varējuši turpināt."

"Tātad dažus mēnešus mums bija jāizliekas," viņš sacīja Vilsonam. "Tas bija dīvaini, jo mēs visi zinājām, ka tās ir Bītlu beigas, bet mēs nevarējām vienkārši aiziet."

Lai saglabātu tiesības uz sevis sarakstītajam dziesmām Makartnijs iesūdzēja tiesā savus grupas biedrus, lai tiesības uz dziesmām nenonāktu jaunā menedžera Kleina rokās.

"Man bija jācīnās, un vienīgais veids, kā es varēju cīnīties, bija iesūdzēt tiesā pārējos Bītlus, jo viņi devās kopā ar Kleinu," viņš sacīja Vilsonam.

"Un viņi man pateicās par to pēc gadiem. Bet es neuzsāku šķelšanos."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas