Pasaulslavens dziedātājs "nozadzis" 20 miljonus vērtu hitu

tautaruna.lv 25.septembris 2021, 22:04
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Lielbritānijā rit viena no "skaļākajām" tiesvedībām mūzikas industrijā. Populārais britu dziedātājs Džeimss Arturs tiek apsūdzēts par hita "zādzību", ziņo "Mirror".

Džeimsu Arturu tiesā iesūdzējusi alternatīvā roka grupa no Dublinas "The Script".

Bijušais Liebritānijas "X Faktora" zvaigzne tika apsūdzēts par savu 2016. gada izlaisto dziesmu "Say You Won’t Let Go", kura bija ļoti līdzīga pirms tam jau izdotās grupas "The Script" 2008. gada gabalam "The Man Who Can’t Be Moved".

"BYUCopyright" ievietojis video "YouTube", kur iespējams salīdzināt abas dziesmas un pārliecināties, vai tās ir līdzīgas.

Dziesma "Say You Won't Let Go" ir viena no visu laiku populārākajām dziesmām, kuru ir izdevis Džeimss Arturs. Tiek lēsts, ka dziedātājs, pateicoties šai dziesmai, ir nopelnījis aptuveni 20 miljonus ASV dolāru.

Šobrīd vēl nav publiskots tiesas izlīguma rezultāts, bet jau tagad ir redzams, ka Džeimss Arturs ir iekļāvis grupas "The Script" dziedātāju Danielu O' Donogu un ģitāristu Marku Šīhanu, kā oficiālos dziesmas autorus.

Atsevišķi avoti apgalvo, ka mūziķi ir vienojušies neizpaust izlīguma nosacījumus.

Tiesas prāvā no Džeimsa Artura tika prasīts atmaksāt cietušajiem jeb grupai "The Script" visus dziesmas ieņēmumus, kas ir saistīti ar tās straumēšanu dažādas platformās, publicitāti, izplatīšanu.

Džeimss Arturs ir angļu dziedātājs un dziesmu autors. 2012. gadā viņš uzvarēja Lielbritānijas "X Faktora" 9. sezonā. Viņa uzvaras singls "Impossible" Lielbritānijas singlu topā uzreiz pēc uzvaras debitēja 1. vietā, kopumā tikuši pārdoti 1,4 miljoni kopiju Lielbritānijā, tādējādi šis ir visu laiku sekmīgākais uzvaras singls šova vēsturē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas