Rīgas mēra Mārtiņa Staķa dēls mācās Vācijā; viņš ir viens no retajiem vakcinētajiem savā skolā

tautaruna.lv 23.septembris 2021, 17:45
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Rīgas mēra Mārtina Staķa dēls Edvards šo mācību gadu pavada Vācijā. “Vācijā nav vakcīnu pārbagātība kā Latvijā, tāpēc vakcinēti šeit ir tikai skolotāji, darbinieki, es un vēl daži skolēni,” mikroblogošanas vietnē “Twitter” atklāj Edvards Staķis.

20.septembri mikroblogošanas vietnē “Twitter” Edvards Staķis rakstīja: “Šī ir mana 26. diena Vācu skolā. Visas 26 dienas ir bijušas klātienē, pateicoties c19 stingrajiem ierobežojumiem, piemēram, skolas teritorijā( ieskaitot ārtelpas) visu laiku ir jānēsā FF2P maskas, pēc katras stundas jādezinficē rokas, katrā kabinetā logi ir vaļā pilnībā. Testēšana (un nevis iespļaut tūbiņā, bet pilna testēšana, ieskaitot puļķīša bāšana degunā) notiek katru otro dienu. Ar šiem ierobežojumiem man ir iespēja pilnvērtīgi mācīties klātienē, nevis savu apmaiņas gadu izniekot sēžot pie datora ekrāna ”.

Viņš atklāj, ka viņš skolā neesot dzirdējis nevienu sūdzamies par šo kārtību, jo visi ir pateicīgi par iespēju satikt skolā draugus un mācīties klātienē. Tiesa, maskas gan ir jāpērk katram pašam par savu naudu. Testēti tiek tikai nevakcinētie. Tā kā Edvards ir vakcinēts, tad viņam neesot jāveic tests.

“Vācijā nav vakcīnu pārbagātība kā Latvijā, tāpēc vakcinēti šeit ir tikai skolotāji, darbinieki, es un vēl daži skolēni,” skaidro E. Staķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas