Krištopane: Liegt veselības aprūpi nevakcinētajiem ir neloģiski

tautaruna.lv 21.septembris 2021, 16:13
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/ nkristopane
Uzņēmēja Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane sociālajā vietnē Twitter dalījusies ar viedokli par iniciatīvu nevakcinētajiem Covid-19 pacientiem segt ārstēšanas izdevumus pašiem.

Jau vēstīts, ka iedzīvotāju iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par to, lai "neattaisnoti nevakcinētie" Covid-19 pacienti ārstēšanās izdevumus segtu paši.

"Liegt veselības aprūpi nevakcinētajiem ir neloģiski. Ja vairums nevakcinēto ir ar zemu izglītību, bezdarbnieki utt, tad tas noteikti radīs tikai vairāk problēmu," norāda Krištopane.

Viņa uzsver, ka daudz vērtīgāk būtu skaidrot, cik vidēji izmaksā Covid ārstēšana.

Tikmēr komentāros pie ieraksta cilvēki uzsver, ka iniciatīvas mērķis nav liegt medicīnisko aprūpi.

"Kā jau te ir minēts - veselības aprūpe netiek nevienam liegta, tas būtu stulbi. Bet, ņemot vērā, ka līdz šim NAV strādājušas kampaņas, runāšana 1:1, nežēlīgie sižeti, ārstu lūgumi soctīklos, pateikt, ka ārstēšana izmaksās kaut 100 000 neko nemainīs, viņiem tie ir tukši vārdi," norāda komentāra autore.

"Ja vakcīnas būtu par maksu, tad noteikti šis nebūtu pareizi. Bet, tā kā to var izdarīt jebkurš bez maksas un gandrīz jebkur, tad tāda rīcība ir tikai loģisks solis kopējās sabiedrības veselības labā. Katra indivīda izvēlei ir dažādas sekas. Nav vakcīnas - nav pakalpojuma," pauž komentētājs.

"Vakcīna ir jāuztver kā Kasko tikai savam ķermenim. Ja neesi apdrošinājis, bet notiek skāde, tad maksā pats. Atšķirība tikai tā, ka vakcīna bezmaksas," raksta komentētāja.

Jau vēstīts, ka iniciatīvu iesniedzis Sandis Kravalis, kurš norāda, ka slimnīcās ar SARS-CoV2 infekcijas vidēji smagu un smagu gaitu tiek stacionēti arvien vairāk pret Covid-19 nevakcinēti pacienti. Nokļūšana slimnīcā ar Covid-19, it īpaši intensīvās terapijas vai reanimācijas nodaļās, rada valstij milzīgus izdevumus.

Viņš atzīmē, ka ārstiem vēl joprojām nav ļoti iedarbīgu medikamentu vidēji smagas un smagas Covid-19 infekcijas ārstēšanai, tomēr jau vairāk nekā sešus mēnešus ir pieejama "ļoti iedarbīga profilakse" ar vakcīnām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:53

Jaunākās diskusijas