Krištopans atklāj, kas viņu pārsteidzis 18. septembra mītiņā

tautaruna.lv 20.septembris 2021, 16:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
18. septembra mītiņā Daugavmalā piedalījās arī bijušais premjers Vilis Krištopans. Viņš ierakstā “Facebook” atklāj, kas viņu šajā pasākumā pārsteidzis visvairāk.

“Runājos ar vairāk nekā 100 cilvēkiem, taujājot, kāpēc viņi ir atnākuši. Tur bija jaunas ģimenes, kuras ļoti uztrauc haoss skolās, likšana valkāt maskas bērniem. Vecāka gada gājuma cilvēki atklāja, ka viņiem ļoti nepatīk tas, kas notiek ar viņu mazbērniem. Bija cilvēki, kuriem ļoti nepatīk valdības finanšu politika. Viņi tiešām ir satraukušies par lielo valsts parādu, kas nākamgad pieaugs vismaz vēl par vienu miljardu eiro. Un vēl kas mani pārsteidza, bija tas, cik ļoti pozitīva un mierīga gaisotne tur valdīja,” sacīja V. Krištopans, piebilstot, ka gadījumā, ja viss turpināsies tāpat kā līdz šim, tad nebūšot brīnums, ka nākamvasar 11. novembra krastmala bus pilna ne tikai ar cilvēku tūkstošiem, bet simtiem tūkstošu.

Pēc V. Krištopana aplēsēm, 18. septembrī uz mītiņu bija sanākušu 5 līdz 7 tūkstoši prostestētāju, kas ir 5 līdz 7 reizes vairāk nekā ziņoja policija.

NRA jau vēstīja, ka sestdien Vecrīgā un 11. novembra krastmalā notika politiķa Aināra Šlesera un viņa vadītās partijas “Latvija pirmajā vietā” organizēts mītiņš, kura laikā bija plānots izteikt ultimātu Valsts prezidentam Egilam Levitam. V. Krištopans ir “Latvija pirmajā vietā” finanšu ministra amata kandidāts.

Protestā izskanēja saukļi, aicinot ļaut studēt, neuzspiest vakcinēšanos pret Covid-19 un pārstrādāt noteikumus par masku valkāšanu. Vairāk šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas