Mūrnieces ieraksts par komandantstundu rada neizpratni

tautaruna.lv 21.septembris 2021, 7:00
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/ linda_murniece
Uzņēmēja Linda Mūrniece mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar ierakstu par komandantstundu.

Kā norāda Mūrniece, viņai nebūtu nekas iebilstams pret komendantstundas atjaunošanu.

"Man patika komandantstunda. Bija kārtība valstī un mājās," raksta Mūrniece, pievienojot smaidošu emocijzīmi ar saulesbrillēm.

Ieraksts izpelnījies dažādus viedokļis - kamēr vieni piekrīt ieraksta autorei, citi norāda, ka mājsēdes laiku nav izjutuši.

"Var braukt dzīvot uz mazpilsētu. Te jau pēc 19 ielas tukšas," norāda komentētāja.

"Nē, draugi un bērni ! Bija tik grūti visu saskaņot !" - uzskata Mūrnieces sekotāja.

"Pārvācies uz Ziemeļkoreju - varēsi baudīt neapstājoties!" - iesaka komentāra autors.

"Mājsēdes stundas? Man arī patika klusās stundas! Tās naktis bija sniegoti baltas un gaišas, pilsēta patīkami klusa, slideno ceļu auto gonkotāju nav, kāpņutelpā vispār ne skaņas, kur bieži parastās brīvdienās ballētāji skaļi ālējās. Pilsēta naktī kļuva tik patīkama kā nekad agrāk!" - savu viedokli pauž komentāra autore.

Kā zināms, pērnā gada nogalē, lai samazinātu risku gadumijas laikā inficēt vienam otru ar Covid-19, visiem Latvijas iedzīvotājiem bija jāuzturas savās dzīvesvietās laikā no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00. Arī 8., 9. un 10. janvārī jeb naktīs no piektdienu uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu, Latvijā darbojāss komandantstunda. Naktīs pārvietoties bija atļauts, ja tiek aizpildīts apliecinājums, kas paskaidro dzīvesvietas pamešanu. Naktīs pārvietoties varēja personas, kuras dodas uz vai no darba vai dienesta vietas un veic darba vai dienesta pienākumus, tie, kam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, arī veterinārā medicīniskā palīdzība. Neatliekamo pakalpojumu sniedzēji un saņēmēji, kā arī nakts dežūrās klātienē strādājošie, kuru darba specifika liedz strādāt attālināti.

Pārvietojoties mājsēdes laikā, līdzi bija jāņem rakstisks apliecinājums, personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), kā arī dienesta vai darba apliecība, ja tāda ir.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:38

Jaunākās diskusijas