Viņķele izsakās par cilvēku pulcēšanos pret vakcināciju

tautaruna.lv 20.septembris 2021, 16:13
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Bijusī Veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter pēc sestdien notikušā Ainara Šlesera organizētā pasākuma Krastmalā dalījusies ar zīmīgu atziņu.

Viņķele ierakstā atzīmē, ka ir jāņem vērā dažādie sabiedrībā valdošie viedokļi.

"Mēs te savā (sevi ieskaitu) twitter burbulī varam ironizēt, apsaukāties un spļaudīties cik vien zīmju skaits ļauj, bet kamēr vien kaut netuvināsimies spējai 1) nopietni sadzirdēt, 2) pieņemt, ka ir citi burbuļi, ne mazāk reāli,tikmēr visādi entuziastiski elementi pulcēs cilvēkus ielās," pauž Viņķele.

Tikmēr komentētāji pie ieraksta gan velta pārmetumus bijušajai ministrei par viņas komunikāciju amata ieņemšanas laikā.

Jau vēstīts, ka sestdien, 18. aprīlī Ainara Šlesera vadītā partija "Latvija pirmajā vietā" organizēja piketu Krastmalā pie prezidenta pils, kurā uzstādīja "ultimātu" Valsts prezidentam Egilam Levitam, lai saglabātu brīvprātīgu vakcināciju pret Covid-19 un citas prasības.

Pirms piketa Ainārs Šlesers uzsvēra, ka netiek plānots organizēt valsts apvērsumu, bet likumīgā ceļā sākt Kariņa-Levita režīma nomaiņu.

Valsts policija (VP) saistībā ar sestdien Rīgā notikušajiem piketiem ir konstatējusi vairākus epidemioloģiskās drošības un sabiedriskās kārtības pārkāpumus.

Valsts policijas aprēķini liecina, ka kopumā uz pieteikto piketu, pārkāpjot Ministru kabineta 360.noteikumus, bija sapulcējušies ap 1000 cilvēku, kuru skaits bija mainīgs dažādos laika periodos. Vienlaikus policija konstatējusi, ka, pretēji organizatoru interpretācijai, Krastmalā vienlaikus ar piketētājiem pārvietojās arī personas, kas devās savās ikdienas gaitās, bet nav pieskaitāmas apmeklētāju skaitam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas