Dumpis: Latvijā "lokdauns" nekad nav bijis

tautaruna.lv 6.septembris 2021, 12:09
 
F64
Pēc tam, kad Latvijas medijs publicēja ziņu ar Dumpja teikto par nepieciešamību vakcinēties, lai netiktu ieviesti jauni ierobežojumi, virsrakstā to pārfrāzējot, ka bez vēl viena "lokdauna" Latvijā neiztikt, Dumpis aicināja uzmanīties ar vārda "lokdauns" lietošanu.
Mikroblogošanas vietnē Twitter Dumpis raksta, pa sarunā ar medijiem šo vārdu nav minējis un kopumā - Latvijā "lokdauns", pēc Dumpja vārdiem, nekad nav bijis.

"LV nekad nav bijis lockdown un es to neesmu minējis. Es runāju par ierobežojumiem, kas varētu būt jāievieš, ja cilvēki nevakcinēsies un situācija slimnīcās kļūs kritiska," savu iepriekš sakāmo komentē Dumpis.

Ņemot vērā to, ka angļu termins "lockdown" pašlaik tiek plaši apspriests, Valsts valodas centrs šī gada 3.decembra nedēļas skaidrojumu.

Twitter

Kā vēstīts, saglabājoties zemiem vakcinācijas rādītājiem un palielinoties slimnīcu noslodzei, varētu tikt ieviesti jauni ierobežojumi, balstoties uz ekspertu teikto, vēstīja TV3 Ziņas.

Latvijas vadošie infektologi nule pabeiguši darbu pie pētījuma, kura mērķis bija noteikt antivielas pret Covid-19 vīrusu izplatību Latvijas iedzīvotāju vidū. Dati uzrādīja, ka Covid-19 pārslimojuši varētu būt aptuveni 23% iedzīvotāju. Tas ir vairāk nekā pieņemts uzskatīt iepriekš.

Slimību profilakses un centrā norāda, ka tiem, kas Covid-19 pārslimojuši agrāk, tikai uz organisma antivielām paļauties nevajadzētu.

Infektologs Uga Dumpis norāda, ka pašreizējā vakcinācijas aptvere Latvijā ir nepietiekama.

"Varam vilkt respiratorus, testēties visu laiku, izdomāt nezin ko, bet tas nepalīdzēs, ja nevakcinēsimies,” tā Dumpis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas