Navaļnijs atklāj, kā tiek spīdzināts cietumā

tautaruna.lv 26.augusts 2021, 13:09
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs intervijā The New York Times pastāstījis, kādas spīdzināšanas metodes izmanto specdienesti Krievijā.

Aleksejs Navaļnijs sniedza laikrakstam The New York Times pirmo interviju kopš ieslodzījuma kolonijā. Opozīcijas pārstāvis 54 ar roku rakstītās lappusēs atbildēja uz reportiera jautājumiem un pastāstīja, ko viņš dara kolonijā un kā vērtē notiekošo Krievijā. Medijs Forbes pārstāsta svarīgākos aspektus, viens no tiem, ir saistīts, ar spīdzināšanas metodēm, kuras izmanto Krievijas specdienesti.

Pēc Navaļnija teiktā, viņam speciāli neļauj gulēt.

“Tagad es saprotu, kāpēc miega trūkums ir viens no slepeno dienestu iecienītākajiem spīdzināšanas veidiem. Nepaliek pēdas un to nav iespējams izturēt, ”sacīja Navaļnijs.

Martā viņa sieva Jūlija Navaļnaja paziņoja, ka opozīcijas pārstāvim “netiek atļauts normāli gulēt, katru nakti modinot viņu”. Federālais sodu izpildes dienests gan to kategoriski noliedza.

Kā ziņots, Navaļnijam pagājušā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa indēšanas stāv Kremlis, kas to vairākkārt noliedzis.

Pēc atgriešanās no Vācijas Navaļņijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā.

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Pret Navaļniju, viņa līdzgaitniekiem un ar viņu saistītajām organizācijām regulāri tiek veikti reidi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas