Atklāts, kāpēc filmas "Briljanta roka" uzņemšanas laikā izplatījās baumas par Ņikuļina nāvi

tautaruna.lv 21.augusts 2021, 13:30
 
Ekrānšāviņš
“Briljanta roka” ir trešā skatītākā padomju laiku filma visā savienības pastāvēšanas laikā. Šis filmas epizodes un tekstus daudzi zina no galvas. Tomēr ir vairākas interesenti stāsti, kas saistīti ar filmas uzņemšanu.
“Briljanta roku” filmēja Adlerā, vēstīts Kaspara Odiņa rakstā “Padomju kino klasikas briljants “žurnālā “Leģedas” . Filmas uzņemšanas grupa dzīvojusi viesnīcā “Horizonts.” Filmēšanas ērtībām ēkas pagrabā bijusi ierīkota grimētava un rekvizītu noliktava, kur glabājusies no papjēmašē izgatavota Jurija Niķuļina dabiska izmēra figūra. To bijis paredzēts izmantot filmas beigu kadru filmēšanā - epizodē, kur Gorbunkovs tiek izmests no automobiļa “Moskvičs”, kas pacelts ar helikopteru.

Kādā vēlā vakarā viesnīcas apkopēja, iemaldījusies pagrabtelpās, ieraudzīja ar baltu palagu apsegto Ņikuļina figūru un pustumsā to noturēja par īsto Ņikuļinu, tikai mirušu. Panikā viņa izskrēja uz ielas un jau pēc pusstundas ziņas par slavenā aktiera nāvi izplatījās pa visu kūrortu. Uz notikuma vietu atbrauca milicija. Par laimi aktieri atrada dzīvu un veselu un pārpratums noskaidrojās. Ņikuļins, uzzinājis, kas noticis, steidzies uz pasta nodaļu zvanīt mammai, lai nomierinātu, ka viņš ir dzīvs un vesels un pabrīdinātu, ka iespējams, viņa dzirdēs baumas par viņa miršanu. Tā tiešām bija. Nākamajā dienā Maskavā par traģisko Ņikuļina nāvi filmas uzņemšanas laukumā runāja visā Maskavā.

Jurijs Ņikuļins šo pasauli atstāja 1997. gada 21. augustā, 76 gadu vecumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:27

Jaunākās diskusijas