Populāra influencere atklāj nodarbošanās ēnas puses

tautaruna.lv 14.augusts 2021, 19:12
 
Zumapress/Scanpix
Fitnesa influencere Elle Edvarda nelielā intervijā BBC pastāstījusi par to, kā tiek galā ar nepārprotamām privātām ziņām un kibernoziegumiem-bez piekrišanas nosūtīt attēlus un video par cilvēka dzimumorgāniem.
Viņa sacīja, ka viņa un daudzi viņas vienaudži savos komentāros un tiešajos ziņojumos ir spiesti katru dienu cīnīties ar šo vardarbības veidu.

Runājot par konkrētu gadījumu influencere atklāj, ka kāda persona dienā sūta teju neskaitāmus ziņojumus, no kuriem ir arī piedāvājumi satikties, kā arī bildes ar dzimumorgāniem “no dažādiem leņķiem”.

Šādi ziņojumi tiek sūtīti teju uz visiem kontiem, pat uz e-pastiem. Influencere norāda, ka reizēm, kad atver e-pastus, lai strādātu, sākotnēji jāveic “tīrīšanas darbi”, lai izdzēstu lielo apjomu ar nevēlamo e-pastu, kas dienas laikā ir nosūtīts.
Viņa gan norāda, ka pārsvarā “atsauksmes” pie publicētajām bildēm ir visai pozitīvas, taču komentāros nākas arī saskarties ar visai daudz pretīgiem un aizvainojošiem komentāriem.

Runājot par vienu konkrētu gadījumu, influencere norādīja, ka baidījās par savu drošību - viens ir dažādi komentāri internetā, taču kāds vīrietis bija noskaidrojis adresi, kurā viņa dzīvo. Viņš esot mēģinājis viņu satikt, kā arī sūtījis vēstules.

Influencere atklāj, ka šajā gadījumā devās uz policiju, lai ar “nevēlamo fanu” tiktu galā.

Pašlaik Anglijā tiek strādāts pie tā, lai personām, kuras sūta “nevēlamas bildes”, raksta rupjus, aizskarošus komentārus, pienāktos sods.

Intervijā influencere atklāj, ka cīnās ar personām, kuras sūta nevēlamos komentārus, attēlus, tos bloķējot, ignorējot, taču vienmēr pastāv bažas, ka kāds viņu var atrast, sagaidīt viņu pie mājas, satikt uz ielas un nodarīt pāri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas