Viņķeles ieraksts par viendzimuma pāriem saceļ vētru soctīklos

tautaruna.lv 14.augusts 2021, 9:30
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Pēc tam, kad bijusī veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter publicēja ierakstu, paužot atbalstu viendzimuma pāru ģimenēm, arī citi Twitter lietotāji steidzās paust savu viedokli, neslēpjot arī kritisku attieksmi.

Viņķele publicēja foto ar krekliem, kurus 2015. gada jūnijā ar dēliem gatavoja praida gājienam.

"2015.g. jūnijā ar dēliem gatavojām kreklus Pride gājienam. Viņi gāja, lai atbalstītu savus klasesbiedrus. Katru gadu izpratne par LGBTQ tiesībām pieaug. Stipri un vienoti dažādībā, ar nostiprinātām tiesībām arī viendzimuma pāru ģimenēm - tas būs. Noteikti," rakstīja Viņķele.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa aktīvi metusies kritizēt Viņķeli.

"Super. Sanācis tik pat labi kā Veselības ministrijas vadīšana."

"Briesmīgi. To bērniem vēl audzināt."

"Viendzimuma pāris NAV ģimene. Un nebūs. Nevajag melot. Ir kāda statistika par to, ka atbalsts palielinās? Jeb tikai Jūsu fantāzijas un meli?"

Savukārt daļa komentētāju tomēr pauž līdzīgu viedokli kā Viņķele vai aicina vismaz neitrāli uztvert jautājumu par viendzimuma pāriem.

"Tas, ko cilvēki saka, kas ir ģimene, ir konstrukts (a.k.a. fake, a.k.a sūds). Ģimene ir mīlestība, tas ir tas, kas ir šeit un tagad par spīti tam, ko saka cilvēki. Viendzimuma ģimenes bija, ir un būs. Vajadzēs ar to samierināties. "

"Cilvēki ir dažādi un dzīvot kopā var dažādi. Tas mani neuztrauc. Vienīgais, kas uztrauc, kas notiek ar jaunu bērnu, ja viņš uzaug dažādā ģimenē?? Galvenais nenodarīt bērnam pāri. Kāds ir šo pētījis??"

"Atbalstu. No naida kurināšanas un LGBTQ noliegšanas šie cilvēki nepazūd, cilvēku skaits nesamazinās. Kāpēc nevar pieņemt to un viss? Dodiet ko LGBTQ prasa un miers! "

Tikmēr, kā ziņots, turpmāk katru gadu visās Baltijas valstīs norisināsies vietējie praidi, vienojušies "Baltic Pride" organizatori no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Baltic Pride" katru gadu, kā ierasts, notiks citā Baltijas valstu galvaspilsētā, piemēram, 2022.gadā pasākums notiks Viļņā. Tajā pašā laikā no nākamā gada Rīga svinēs pati savu praidu.

Šī gada praida nedēļa Rīgā noslēdzās sestdien ar unikālu tiešraides pasākumu "Tavs īpašais Baltic Pride 2021". Lai nevairotu Covid-19 izplatības risku, ierastā gājiena vietā pa Rīgas ielām kursēja "Baltic Pride" autobuss, bet dienas otrajā pusē Hanzas peronā bija vērojami muzikāli priekšnesumi.

Pēc "Praida brauciena" Alises Zariņas un Roja Rodžera vadībā notika svētku koncerts "Svini ar lepnumu" klātienē un tiešraidē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas