"Nav ne jausmas, kāpēc"; Linda Mūrniece pastāsta par ļoti savādu ieradumu

tautaruna.lv 4.augusts 2021, 14:30
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/ linda_murniece
Uzņēmēja Linda Mūrniece mikroblogošanas vietnē Twitter pastāstījusi par savādu dzimtas ieradumu, kuru piekopusi viņas vecmamma un tagad no viņas pašas pārņēmusi arī Mūrnieces meita.

Izrādās, ka šis ieradums saistīts ar miltu burku.

"Mana vecāmamma vienmēr miltu burkā atstāja iekšā ēdamkaroti. Es tā daru un skatos, ka arī mana meita tā dara. Vienīgi - nav ne jausmas, kāpēc. Dzimtas ieradumi pārmantojas," raksta Mūrniece.

Mūrnieces sekotāji komentāros pie ieraksta gan skaidrojuši Mūrnieces pieminētā ieraduma nozīmi, gan atklājuši, ka paši tā mēdz darīt.

"Nekad neesmu redzējusi, ka tā dara, bet arī man tā ir," atklāj komentētāja.

"Tā ir tā karote, par kuru skaidri zināms, cik miltu ar to var pagrābties. Ja šo nezina, pīrādziņi pēc vecmāmiņas receptes, kurā skaidri norādīts, cik karotes tā un cik šitā liekamas, nekad arī nesanāks kā viņai, jo nebūs tās pašas proporcijas," raksta komentētāja.

"Šis mazliet atgādina dziedētu stāstu par to, ka no paaudzes paaudzē nogriež tītaram, gatavojot cepeti - sānus, liekot cepeškrāsnī. Tad bija stāsta atrisinājums no aizsācēja - kamdēļ tas tiek darīts - jo krāsns par mazu, lai ieliktu tītaru!" - stāsta komentāra autore.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas