Dziedātājai Šakirai nāksies stāties tiesas priekšā par nodokļu nemaksāšanu

tautaruna.lv 31.jūlijs 2021, 16:01
 
Reuters/Scanpix/Leta
Kolumbiešu izcelsmes dziedātājai un dziesmu autorei Šakirai visticamākais nāksies stāties Spānijas tiesas priekšā par nodokļu nemaksāšanu, vēsta "Newsweek".

Tiesnesis atzina, ka tiesa ir savākusi pietiekami daudz pierādījumus, kas vēsta, ka dziedātāja ir veikusi noziedzīgu nodarījumu, neizpildot savas saistības pret valsti.

Tiesnesis Hesus Juberias atzina, ka izmeklēšana par dziedātājas izvairīšanos no nodokļu maksāšanas tika veikta trīs gadu garumā.

Šakira tiek apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 14,5 miljonu eiro vērtībā. Prokurori apgalvo, ka popzvaigzne laika posmā no 2012. gada līdz 2014. gadam nemaksāja nodokļus Spānijai. Tas viņai bija jādara, jo viņa esot šīs valsts rezidente.

"Šakira Izabela Mebaraka Ripolla nemaksāja nodokļus Spānijai 2012., 2013. un 2014. gadā, kaut arī viņai bija pienākums to darīt, jo viņa bija šeit nodokļu rezidente," min tiesnesis Hesus, atsaucoties uz tiesas dokumentiem.

Dziedātāja tiesas lēmu var pārsūdzēt.

Tiek pausts, ka, iespējams, ja Šakiru atzīs par vainīgu, viņai varētu draudēt pat cietumsods. Tomēr tiesnesis var tiesais lūgt nepiespriest cietumsodu, ja vainīgā persona nav izdarījusi vardarbīgu noziegumu, kā tas ir šajā gadījumā.

Prokuri apgalvo, ka dziedātāja izvairījās maksāt ienākumu nodokli un uzņēmuma nodokli.

Dziedātāja atzina, ka šajos gados, kad viņa nebija maksājusi nodokļus, jo viņa nedzīvoja Spānijā, bet gan Bahamu salās un Spāniju apmeklēja vien periodiski. Savukārt tajā laikā viņa dzīvesvietu bija deklarējusi Centrālamerikas valstī Panamā. Tomēr prokuratūra min, ka tas nepasargā viņu no nodokļu nomaksas mītnes zemē.

Tiesas dokumenti vēsta, ka nepieciešams uzsākt tiesvedību, jo gan dziedātaja, gan prokurori uzstāj uz savu un nespēj vienoties. Dziedātāja var izvairīties no tiesas procesa vien, ja viņa panāk vienošanos ar Spānijas prokuroriem.

Šakira Izabela Mebaraka Ripolla, labāk pazīstama ar savu skatuves vārdu Šakira, ir kolumbiešu dziedātāja, dziesmu autore un producente. Mūziķe ir izdevusi septiņus studijas albumus, četrus koncertierakstu albumus, trīs labāko dziesmu izlases, divus EP ierakstus un 39 singlus. Šakira ieguvusi divas Grammy balvas, astoņas Latīņamerikas Grammy balvas un ir bijusi nominēta Zelta globusa balvai.

Šakira ir visu laiku visvairāk savus ierakstus pārdevusī Kolumbijas māksliniece un otra veiksmīgākā latīnamerikāņu mūziķe pēc Glorijas Estefanas ar pārdotām vairāk nekā 70 miljoniem kopiju visā pasaulē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas