Vestards Šimkus publicējis sirsnīgu fotogrāfiju

tautaruna.lv 29.jūlijs 2021, 19:22
 
Facebook
Latviešu pianists Vestards Šimkus savā facebook kontā publicējis sirsnīgu fotogrāfiju un pārdomas par jubilāri Lidiju Lasmani.
"Lidijai Lasmanei - cilvēkam, kuru pamatoti dēvē par Latvijas sirdsapziņu un ticības liecinieci - šodien [ieraksts publicēts vakar] ir 96.dzimšanas diena. Tieši pirms gada, skaistā un siltā vasaras vakarā pie Valguma ezera, arī man bija gods sveikt šo brīnišķīgo personību viņas 95.jubilejā ar nelielu muzikālu priekšnesumu - Hansa Cimmera skaņdarbu "Gaisma".
Padomju vara Lidiju Lasmani apcietināja trīs reizes: pirmoreiz 21 gada vecumā 1946. gadā par nacionālo partizānu atbalstīšanu, otro reizi - par Padomju Savienībā aizliegtās literatūras izplatīšanu un 1983. gadā - par aktīvu darbošanos Gaismas akcijā. Apcietinājumā viņa pavadīja kopumā 14 gadus. Komunistiskā totalitārisma apstākļos par viņas "noziegumu" tika uzskatīta mīlestība pret Dievu un savu tautu.
Lidijas dzīvesstāsts un nelokāmā stāja mani iedvesmo un stiprina, kā arī palīdz man iekšēji sagatavoties tai nākotnei, kas šķietama "progresa" ideju un pandēmijas norišu aizsegā mums patlaban klusi tuvojas," uzsver Vestards Šimkus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas