"Eolikas" solists Dainis Dobelnieks pārsteidz un aizkustina savus grupas biedrus

tautaruna.lv 28.jūlijs 2021, 19:00
 
Kaspars Krafts/F64
Dienā, kad grupa “Eolika” Vecrīgā uz kāda restorāna jumta terases prezentēja savu 40 gadu jubilejas tūri, daudzus klātesošos pārsteidza grupas solists Dainis Dobelnieks, nolasot savu veltījuma dzejoli saviem grupas biedriem. Tajā viņš bija apspēlējis gan dziesmu nosaukumus, gan kolēģu vārdus.

Sevi par profesionālu dzejnieku Dobelnieks gan negribot saukt, taču atklāj, ka šad tad kāds dziedātājs vai mūziķis viņu lūdzot uzrakstīt dziesmu tekstu konkrētai mūzikai. «Viss sākās ar komponistu Borisu Rezņiku, kurš man palūdza, lai uzrakstu vārdus dziesmai par futbolu. Tā kā jaunībā nodarbojos ar sportu, nebija problēmu to izdarīt, un tapa vārdi dziesmai “Daugava”, kas veltīta kādreiz populārajai futbola komandai.” To sakot, dziedātājs pasmejas, ka patiesībā tekstus rakstot politiķi Saeimā, un tur, viņaprāt, esot atrodami talantīgākie tekstu rakstītāji. No zināmākajiem Daiņa Dobelnieka darbiem vēl noteikti jāmin dziesma “Tu smējies sapnī”, kurai viņš sacerējis gan vārdus, gan melodiju.

Savukārt nesen esot tapis dzejolis “Mūsu māsa”, un to dziedātājs plānojot nolasīt kādā no tūres koncertiem.

Taujāts, ar ko viņš nodarbojies beidzamajā laikā, Dainis Dobelnieks atklāj, ka tapušas vēl četras jaunas dziesmas, kas vēl jāieraksta studijā, un divām no tām viņš izmantos paša atdzejotās krievu romances. “Tuvākajās dienās šīs dziesmas pabeigšu, un tad domāšu, ko iesākt - tieši tāpat kā ar visu manu soloalbumu “Kur zuda tas laiks”, kas nāca klajā šopavasar. Man jau gribētos, lai labi iedziedātas un manis izdzīvotas dziesmas, kuras ierakstījuši kvalitatīvi mūziķi, kādam būtu vajadzīgas,” piebilst dziedātājs, kurš ikdienā pārtiek no invaliditātes pensijas (to viņam piešķīra pēc kājas amputācijas operācijas pirms dažiem gadiem).

Lai sarunu nebeigtu uz skumjas nots, dziedātājs atzīst, ka viņa lielākā mūza un iedvesmotāja ir kundze Inga. «Viņa atnāk no darba un redz, ka es sēžu pie klavierēm. Kad ieraugu Ingu, ir kaut kas tāds, kas mani aizķer un liek sākt rakstīt. Kad esmu iesācis, neko nesvītroju un mēģinu iesākto novest līdz galam - vienu dienu, divas dienas, nedēļu -, kamēr man liekas, ka tas ir forši. Tad griežos pie profesionāļiem - piemēram, Muraveja (ģitārists Aleksandrs Sircovs), kurs dziesmām raksta aranžējumus, jo es varu tikai iespēlēt pavadījumu uz klavierēm,” atklāj mūziķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:39

Jaunākās diskusijas