Upmane-Holšteine par dēla leikēmiju: Pēc slimnīcas nekas nebeidzas

tautaruna.lv 22.jūlijs 2021, 14:30
 
Oksana Džadana/F64
Dziedātāja Māra Upmane-Holšteine vietnē Insatgram dalījusies ar atklātu video - viņa stāsta, kā ir atgriezties mājās pēc slimnīcas, kur viņas un dziedātāja Jāņa Holšteina-Upmaņa jeb Goran Gora dēlam Ezram tika ārstēta leikēmija. "Bērnu leikēmija - mūsu stāsts III Uzturošā terapija un atgriešanās ikdienā," savu video komentē Māra.
Kā pauž Māra trīs vārdos - aizvēra slimnīcas durvis, bet ikdienas normalitātei tomēr vajag laiku.

“Visiem liekas, ka tu iznāc no slimnīcas, aiztaisi durvis un nu tagad viss ir normāli. Tas trakākais ir tas, ka tā likās arī man pašai. (..) Tomēr neloloju ilūziju, ka nākamajā dienā visi būsim pilnīgi mierīgi, harmoniski un laimīgi. (..) Pēc slimnīcas tu rēķinies, ka ir kaut kāds terapijas turpinājums, mūsu gadījumā tās ir uzturošās ķīmijas zāles vēl pusotra gada garumā, reizi nedēļā nododam asins analīzes, no analīžu rādītājiem izrietot saprotam, kāda zāļu deva jādod šonedēļ. Reizi mēnesī pārbaudām aknu un nieru rādītājus. Tā kā zāles ir fonā, tad tām ir arī blakusparādības. Tās, protams, nav tādas, kā bija slimnīcā, kur ir lielais zāļu daudzums. Garastāvokļa maiņas ir un dusmas, īpaši nedēļas nogalēs, jo piektdienās dodam spēcīgākās zāles,” video saka Māra, sakot, ka visi zina ka tā būs, un ir pierasts.

Viņa uzsver, ka joprojām sadzīvo ar paranoju attiecībā uz dēla pašsajūtu.

“Paranoja vēl ilgi būs pie katra sīkuma. Viņš saka, ka sāp kājiņas, un es sāku uztraukties, ir nogurušāks - es sāku uztraukties, šļupst - es sāku uztraukties. Protams, ka ļoti dažādas var būt sekas arī ķīmijterapijai. Bet man īstenībā šķiet, ka man nav nekāda pamata uztraukties. Ezra jūtas labi, izskatās ļoti dzivespriecīgi,” atklāta ir dziedātāja.

Māra Upmane-Holšteine un dziedātājs Jānis Holšteins-Upmanis jeb Goran Gora ir laimīgi precējušies vairāk nekā desmit gadu un audzina trīs bērnus.

Nesen ģimene atklāja, ka dēlam Ezram Klāvam pirms kāda laika atklāta leikēmija. "Ezra ir pats stiprākais un drosmīgākais puisītis pasaulē. Es ar viņu lepojos bezgalīgi. Tāpat kā lepojos ar visu mūsu ģimeni. Leikēmijas diagnoze vēl saglabājas, vēl pusotru gadu uzturošais kurss ar zālēm mājās. Bet mēs svinam šo dienu, jo esam pārliecināti, ka trakākais aiz muguras. Mājās uz sienas uzraksts - Ezra vesels! Mēs šo gribam iekodēt sev cieši apziņā. Un Ezra ļāva visiem to pastāstīt!" rakstīja Māra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas