Princis Viljams sajūsminās par savu bērnības dienu elku

tautaruna.lv 24.jūlijs 2021, 19:00
 
AFP/Scanpix
Princis Viljams atklājis, ka jau kopš bērnības viņu ir iedvesmojis kāds īpašs cilvēks, vēsta "People".

Viljams par savu elku uzskata bijušo ASV prezidentu Džonu Kenediju.

Princis atzīst, ka kopš bērnības ir apbrīnojis bijušo ASV prezidentu Kenediju un viņa paveikto. Viena no lietām, kas visvairāk bērnībā ir apbūrusi Viljamu, ir tas, ka Kenedijas vēlējās rekordīsā laikā nosūtīt pirmo cilvēku uz mēnesi.

"Mani jau sen iedvesmo prezidenta Džona Kenedija plānotā 1961. gada misija, desmit gadu laikā nosūtīt cilvēku uz Mēnesi. Viņš to nosauca par "Moonshot". Tas šķita traki. Tajā laikā mēs tikko palaidām pirmo satelītu. Cilvēka aizsūtīšana uz mēnesi likās neiespējama," sacīja princis Viljams.

Cilvēkiem ir milzīgas spējas nopraust mērķus un pēc tam censties tos sasniegt. Viņš atzina, ka Kenedijs spēja iedvesmot cilvēkus, koncentrēt labākos cilvēkus, ar labākajām prasmēm, lai sasniegtu mērķi.

"Veicot šo milzīgo lēcienu cilvēcei, "Moonshot" komanda apvienoja miljoniem cilvēku visā pasaulē un galu galā šī ambīcija nemaz nebija tik traka."

Pēc Kembridžas hercoga domām, šāda veida ambīcijas joprojām ir kritiski svarīgas arī mūsdienās, domājot par klimata problēmām. Princis uzstājās ar runu "TED talk", kurā aicināja pievērst uzmanību klimata pārmaiņām. Viņš atzina, ka šobrīt vajadzētu "Eartshots", lai koncentrētu vislabākos spēkus un domātu par nākotni, klimata pārmaiņām, ko rada cilvēks.

"Ja mēs nerīkosimies šajā desmitgadē, mūsu nodarītie zaudējumi būs neatgriezeniski. Un sekas ne tikai izjutīs nākamās paaudzes, bet arī visi mēs, kas šodien dzīvojam."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas