Šimkus pauž skarbu viedokli par cilvēku "šķirošanu" vakcinētajos un nevakcinētajos

tautaruna.lv 11.jūlijs 2021, 12:31
 
Oksana Džadana/F64
Pianists Vestards Šimkus koncertā Rīgas festivālā pirms uzstāšanās paudis viedokli par ierobežojumiem, kas skar cilvēkus, kuri izvēlas nevakcinēties pret Covid-19.

Šimkusa uzruna pārpublicēta viņa sociālās vietnes Facebook lapā.

"Mīļie klausītāji! Man, protams, ir prieks jums muzicēt klātienē pēc vairāku mēnešu pārtraukuma. Taču šo prieku aptumšo tas, ka es vēl gaidu atkal pienākam tos laikus, kad klausītāji netiks šķiroti un diskriminēti tikai tāpēc, ka brīvprātīgi atsakās injicēt sevī to, kas nav un nedrīkst būt obligāts, jo ir eksperimentāls.

Vēsture - sevišķi tā, kas stāsta par 20.gadsimtu - mums jau ir parādījusi, ar ko parasti beidzas "piespiedu brīvprātīgie" pasākumi un cilvēku šķirošanas idejas. Un atcerēsimies, ka vēsture ir dažādu ar laika distanci atdalītu, bet savstarpēji radniecīgu notikumu virtene.

Vēsturiskās paralēles ir centrālais temats arī šajā koncertprogrammā, kura sastāv no dažādu laikmetu un dažādu komponistu mūzikas, ar kuras palīdzību cenšos uzsvērt to, kas tos savstarpēji vieno, nevis nošķir vienu no otra," pauž pianists.

Tikmēr komentāros cilvēki pauž gan atbalstu un cieņu pianista izteiktajam viedoklim, gan arī nosoda to.

"Ļoti patīkami! Mākslinieks izteica savas personīgās domas, pamatoja mūzikas izvēli un tieši šajā kontekstā arī sniedza priekšnesumu! Viennozīmigi atbalstu! Strausi sabāž galvu smiltīs un roboti iet pēc programmas. Pārējie domā, ir ar jūtām, vidokli un pārliecību," uzskata komentāra autors.

"Cik savādi, ka tik daudz histērisku un vulgāru uzbrukumu par to, kas nebūt netika pateikts! Paldies, ka pateicāt to, ko ļoti daudzi gan domā, gan jūt!" - norāda komentētājs.

"Cik viegli visi saka "paldies" par ērtu viedokli, bet kuram nav nekāda zinātniska pamatojuma.. atcerieties pateikt paldies Vestardam un citiem šīs šlakas pārstāvjiem, kad bērniem būs mājmācība, kad nevarēs vispār iet uz koncertiem.. un it sevišķi tad, kad tiks pārceltas plānveida operācijas vai nebūs slimnīcās vietas akūtiem pacientiem. Tad gan ziniet, kas ir tautas varoņi un no kā prasīt pabalstus. Ne no valsts," pauž komentāra autore.

"Ļoti žēl, ka medicīnas sasniegumi jums atgādina totalitārismu. Klātesošie godprātīgi vakcinētie nebija pelnījuši tādas paralēles. Ļoti liela vilšanās jūsu prioritāšu izpratnē," uzskata iedzīvotāja.

Vestards Šimkus ir latviešu pianists un komponists. Kā pianists ieguvis balvas vairākos starptautiskos mūzikas konkursos, kā arī divas reizes saņēmis Latvijas Lielo Mūzikas balvu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:49

Jaunākās diskusijas