Mūrniece dalās ar skumjām pārdomām par viņas vadītās viesnīcas likteni

tautaruna.lv 28.jūnijs 2021, 19:13
 
Facebook
"Mana Roma joprojām uz vietas. Tikai bēdīga. Sajūta, ka lēnām mirst… Tieši tik skumji. Kad pats no sevis pa griestiem sāk tecēt ūdens, skaidrs, ka māja protestē. Bez cilvēkiem tā ir tikai māja, bet tāpat prasa pieskatīšanu un mīlestību, " facebook raksta uzņēmēja Linda Mūrniece. 
"Tomēr tā ir ļoti liela māja un prasa ļoti daudz. Uzmanības, naudas, rūpju un mīlestības.
Kāpēc mēs nestrādājam? Tāpēc ka mūs pārdod un kaut kad tas notiks. Bet arī citādi - tūrisms joprojām ir tur, kur ir un sezona šajā gadā tāpat kā pagājušajā beidzās nesākoties. Uz vasaras vidu parasti jau bijām sapelnījuši tik daudz naudas, lai varētu veidot iekrājumus ziemai. Šogad tas atkal nebūtu iespējams. Varbūt būtu, ja mēs atrastos ārpus Rīgas un mums būtu 10 numuriņi, ne 88…
Pagājušajā nedēļā samaksājām Valsts kasē vairāk nekā 18 tūkstošus eiro nodokļos. Pvn, darba devēja, parādu no pagājušā gada marta… Kur rodas nauda, par ko vispār ko maksāt? Īpašnieki atsūta manu algu un uzturēšanas izmaksas. Par ko daļa summas jāmaksā valstij. Ir daži nomnieki, kas palīdz nosegt parādus, par ko atkal maksājam valstij… Praktiski nestrādājošs uzņēmums un 18 tūktoši mēnesī!!!!
Vai es lepojos ar sevi, ka kaut kā šo summu katru mēnesi “sakasu”? Jā, laikam. Neviens gan nezina, kā tieku galā, bet izdodas. Tomēr ir skumji, ka nodokļu maksājumos nav ataižu, dažu dienu kavējumam rēķina sodus. Un skumji, ka tā ir tikai izdzīvošana līdz pavisam viss beigsies. Un tad varēs mesties virsū man, pieprasot atlikušo parādu nomaksu. Nezinu, kā un nezinu, kad…
Jā, un numuriņus “pa kluso” pie mums nevar noīrēt, kā dažkārt kāds prasa. Arī tas, ka esam feisbuka draugi, nenozīmē, ka es varu atvērt kādam numuriņu, radot sev jaunus izdevumus un problēmas.
Mazais Otto strādā. Grūti to nosaukt par īstu darbu. Jo zinām, kā ir, kad vasarā skrienam pa terasīti. Priecājamies šovasar par katru viesi, kurš atnāk. Pārsvarā - atbalstam nopirkt glāzi vīna vai kafiju.
Bet kopumā - ir skumji. Ir nezināma rītdiena. Un ir žēl. Brīžiem arī sevis
Ps. To karogu noņemsim visi kopā. Kad pa īstam viss būs beidzies," raksta Linda Mūrniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:31

Jaunākās diskusijas