Gobzems: Vakcinēties vai ne - tas ir reliģijas jautājums

tautaruna.lv 18.jūnijs 2021, 9:20
 
Oksana Džadana/F64
Politiķis Aldis Gobzems sociālajā tīklā Facebook paudis savu viedokli par vakcinēšanos pret Covid-19, uzsverot, ka izvēlei jābūt brīvprātīgai.
Gobzems secinājis, ka vakcinēties vai ne - tas ir reliģijas jautājums, kurā nevar būt kompromisu.

"Šodien daudz runāju pa telefonu. Ar vakcīnu faniem un vakcīnu noliedzējiem. Nonācu pie secinājuma. Tas ir reliģijas jautājums. Tur nebūs kompromisa. Tas nav iespējams. Vieni ar savu bībeli iet svešā baznīcā, un otri dara tieši to pašu.

Tas ir ļoti slidens ceļš. Un bīstams. Mūsu sabiedrībai ir jāapstājas cīņā par/pret vakcīnām vienam pret otru un jāvienojas par brīvprātību. Brīvprātība mazinās spriedzi un naidu sabiedrībā. Citādi būs ziepes, šī konfrontācija ne pie kā laba nenovedīs. Padomājiet par to. Nav iespējams kompromiss starp cilvēkiem, kuri, piemēram, baidoties nomirt vai saslimt, grib vakcinēties un tieši to pašu argumentu vadīti negrib vakcinēties.

Vieni bez vakcīnas, otri no vakcīnas. Tur nav iespējams kompromiss. Saprotiet? Kur veselības jautājumi, tur katram ir jābūt tiesības izvēlēties sev labāko un piemēroto metodi. Cilvēks ir unikāls, vienam palīdz ibumetīns, citam tas kaitē. Un tas pats par potēm. Vienīgais ceļš ir brīvprātība," raksta Gobzems.

Tikmēr komentāros liela daļa cilvēku piekrīt Gobzema paustajam, un uzsver, ka lēmums par vakcinēšanos katram jāpieņem pašam. Tāpat komentētāji aktīvi diskutē arī par vakcinēšanās iemesliem.

"Kā potēšanās iemesls aizvien retāk izskan veselība... darbs, ceļošana, tusiņi, skola... viss, izņemot veselību. Tas ir absurds!".

"Daudzi pierobežā pārējās tikai tāpēc, lai aizbrauktu uz leišiem iepirkties."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas