Uģis Kuģis dalās ar vērtīgām atziņām par bērnu audzināšanu

tautaruna.lv 16.jūnijs 2021, 19:02
 
Ekrānšāviņš no STV
Latvijā zināmākais krišnaīts un vēdiskais filosofs Uģis Kuģis facebook dalījies ar vērtīgām atziņām par bērnu audzināšanu.
"Ja jums kāds aizrāda, ka bērna nēsāšana uz rokām, barošana ar krūti vai gulēšana ar to kopā var sabojāt bērnu, tad nolasiet viņiem šo lielisko citātu no K. Gonsalesa grāmatas “Dāvana uz visu dzīvi." mudina Uģis Kuģis.
“… Nav iespējams izlutināt bērnu, sabojāt viņu, veltot viņam pārāk daudz laika. Sabojā bērnus pavisam citādāk. Viņus sabojā, kad viņus sit, tos aizvaino, apsmej un ignorē viņu raudāšanu. Neviens nav nonācis cietumā vai psihiatriskajā slimnīcā tāpēc, ka vecāki viņu bērnībā ir turējuši pārmērīgi daudz rokās, pārāk daudz viņam dziedājuši vai gulējuši kopā ar viņiem vienā gultā. Bet nonāk cietumā vai psihiatriskā slimnīcā vairums tāpēc, ka vecāki bērna dzīvē nav piedalījušies vai arī pametuši, lai aug pats. Neskatoties uz to, mūsu sabiedrībā joprojām daudzi uzskata, ka mazu bērnu var izlutināt. Pacentieties, lūdzu, atcerēties vai salīdzināt, cik cilvēki jums ir devuši norādījumus kopš esat stāvoklī, ka vajag padomāt par rozetes drošību, aizlēgt visus skapīšus, ierīkot mājās drošību utt? Bet cik daudzi brīdinājuši vai teikuši pēc bērna piedzimšanas, ka nevajag pārāk daudz turēt bērnu rokās, un lai pat nedomājiet likt viņu kopējā gultā citādi pieradīs?“
"Mēs saviem bērniem atstājam mantojumā tikai divas lietas - saknes un spārnus, tāpēc neatņemiet bērniem bērnību un sev šo sajūtu būt par vecākiem," uzsver Uģis Kuģis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas