Par iespaidīgu summu pārdots Kurta Kobeina zīmētais pašportrets

tautaruna.lv 24.jūnijs 2021, 15:02
 
AP/Scanpix
Izsolē pārdots rets, gandrīz 30 gadus vecs rokzvaigznes, deviņdesmito gadu kulta grupas "Nirvana" solista Kurta Kobeina zīmējums, vēsta medijs "People".

Populārā rokzvaigzne Kurts Kobeins gāja bojā 1994. gadā.

Pavisam nesen tika pārdota viņa 1992. gadā zīmētā pašportreta skice.

Izsoļu nams paziņoja, ka grupas "Nirvana" solista pašportreta karikatūra ir pārdota īpašā mūzika ikonu izsolē par 281 250 ASV dolāriem.

Kurts Kobeins skicē bija attēlojis sevi. Blakus zīmējumam mūziķis bija uzrakstījis klāt īsu teikumu.

"Es nezinu kā spēlēt. Man vienalga."

Karikatūru Kobeins bija veidojis ar melnu pildspalvu. Zīmējums ir tapis Singapūrā, grupas "Nirvana" albuma "Neverminde" tūres laikā. Skici mākslinieks ir parakstījis ar vārdiem "Kurts Kobeins rokzvaigzne".

EPA/Scanpix

Jau iepriekš "Juliens Auctions" par iespaidīgām summām izsolēs ir pārdevuši Kurta Kobeina piemiņas lietas. Pērn Kurta Kobeina ģitāra, ar kuru viņš spēlēja MTV "Unplugged" 1959. gadā, tika pārdota par vairāk nekā sešiem miljoniem ASV dolāru.

Kurts Donalds Kobeins bija amerikāņu dziedātājs, dziesmu tekstu autors, ģitārists, labāk pazīstams kā amerikāņu grupas "Nirvana" līderis.

Grupas debijas albums "Bleach" tika izdots 1989. gadā. Pēc tam grupa nosprauda savu nākamo mērķi uz slavu, un tika ierakstīts veiksmīgākais singls "Smells Like Teen Spirit" no "Nirvana" otrā albuma "Nevermind" (1991). Pēc panākumiem bagātā albuma "Nevermind", "Nirvana" tika nodēvētā par "parauggrupu", bet Kurts par "jaunās paaudzes pārstāvi." "Nirvana" savu pēdējo albumu "In Utero" izdeva 1993. gadā.

Kurts savus pēdējos dzīves gadus aizvadīja cīnoties ar heroīna atkarību, slavu un publisko tēlu, kā arī ar mediju spiedienu uz savu un sievas Kortnijas Lovas personīgo dzīvi. Lielāko dzīves daļu Kurts cīnījās ar depresiju. 1994. gada 8. aprīlī Kobeins tika atrasts miris ar šāviena brūci galvā savā privātmājā Sietlā. Oficiālais nāves iemesls ir pašnāvība, taču fani vēl joprojām apstrīd Kurta nāves iemeslu apgalvojot, ka viņš tika noslepkavots.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas