Nīderlandes princese atsakās no valsts piešķirtā 2 miljonu lielā pabalsta

tautaruna.lv 24.jūnijs 2021, 9:34
 
PPE/SIPA/Scanpix/Leta
Nīderlandes troņmantiniece princese Katarīna Amālija paziņojusi, ka atsakās no valsts piešķirtā gada pabalsta aptuveni divu miljonu dolāru apmērā, vēsta medijs "People".

Karaļa Vilema Aleksandra un karalienes Maksimas vecākā meita Katarīna Amālija nosūtījusi Nīderlandes premjerministram vēstuli ar lūgumu, ka viņa vēlas atteikties no viņai pienākošā aptuveni divus miljonus dolāru lielā pabalsta.

Princese no lielās naudas summas ir gatava atteikties līdz brīdim, kad sāks pildīt karalienes pienākumus.

"2021. gada 7. decembrī man paliks 18 gadi. Saskaņā ar likumu es saņemu pabalstu. Es uzskatu, ka tas ir nepieņemami, kamēr es neko nedaru karaļnamam pretī," viņa atzina, ka šobrīd citi studenti izjūt lielu ekonomisko slogu Covid-19 pandēmijas dēļ, tāpēc viņai būtu neērti pieņemt šādu atbalstu. Princese minēja, ka pirms studiju uzsākšanas viņa ir nolēmusi paņemt pauzi, atpūsties un ceļot. Troņmatiniece skaidroja, ka viņa ir gatava atmaksāt visu mācību maksu aptuveni 400 000 ASV dolāru vērtībā, ko viņai piešķīra valsts, un nepieņems aptuveni 1,6 miljonus lielo pabalstu, līdz brīdim, kad sāks pildīt karalienes pienākumus un viņai nāksies segt visus izdevumus. Princese pavisam nesen nokārtoja pēdējos eksāmenus Hāgas Kristelijkas ģimnāzijā un to absolvēja. Vilems Aleksandrs ir pašreizējais Nīderlandes karalis, prinča Klausa un viņa sievas, bijušās Nīderlandes karalienes Beatrikses vecākais dēls. 2002. gadā Vilems apprecējās ar Argentīnas investīciju baņķieri Maksimu Sorregietu, viņiem ir trīs meitas. 2013. gada 28. janvārī Beatrikse paziņoja par atteikšanos no troņa Vilema Aleksandra labā. 2013. gada 30. aprīlī viņš kļuva par pirmo Nīderlandes karali vīrieti pēc Vilema III, kurš valdīt beidza 1890. gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas