Grandiozi jaunumi Raimonda Paula daiļradē

tautaruna.lv 11.jūnijs 2021, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Laikā, kad pandēmijas visvairāk skartā nozare, koncerti un izrādes, atradās pilnīgā dīkstāvē, mūziķu radošais gars izpaudās ierakstu studijās. Tā pie sava jaunā albuma ticis arī Maestro Raimonds Pauls un kolorītā kurzemniece, dziedātāja Ance Krauze, ierakstot un izdodot albumu "Sasala jūrīna", kurā apkopotas enerģiskās un skanīgās suitu dziesmas jaunās Maestro apdarēs.
Ance Krauze: "Tautasdziesmas, kuras šeit dziedu ar Raimonda Paula neatkārtojamo skatījumu, ir jauns ceļš savas tautas garamantu apzināšanai. Lai arī kurā novadā dzīvoja teicēja, lai arī kad un kurš dziesmas pierakstīja, tās ir mūsu kopējais mantojums.

Veidojot šo mūzikas albumu, gribu pateikt lielu PALDIES savai bijušajai mūzikas skolas skolotājai Dacei Nastevičai- muzikoloģei, savas jomas profesionālei, no kuras savāktā, bagātīgā suitu dziesmu pūra tikai smelt un smelt. Pateicoties Dacei, jau no bērnības, dziedot suitu ziņģes, jūtos kā "zivs ūdenī".

Es jūtos lepna un pagodināta, ka tieši mana dzimtā novada tautasdziesmas savām apdarēm izvēlējās Maestro Raimonds Pauls. Lai Jums lāb’ patīk mūs’ a’ Maestro māksl’, noklausās pār’ reiz’ un droš’ ziņģā līdz’."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas