Karaliene nav zinājusi! Avots nāk klajā ar informāciju par Harija un Meganas meitas vārdu

tautaruna.lv 10.jūnijs 2021, 15:12
 
EPA/Scanpix/Leta
Izrādās, ka pāris nav pat pajautājis karalienei Elizabetei II par viņas bērības mīļvārdiņa "Lilibeta" izmantošanu meitas vārdam, BBC atklājis karaļnama avots.

Avots apstrīd ziņas, ka Harijs un Megana pirms meitas dzimšanas informējuši karalieni par viņas bērnības mīļvārdiņa izmantošanu.

Tikmēr Saseksas hercogu pārstāvji uzsver, ka pāris nebūtu šo vārdu izmantojuši, ja nebūtu saņēmuši karalienes atbalstu. Turklāt tiek norādīts, ka karaliene bijusi pirmā, kam zvanījis Harijs, lai paziņotu par meitas piedzimšanu.

Pārstāvji ziņo, ka zvana laikā Harijs atklājis, ka vēlas meitu nosaukt par Lilibetu un nebūtu to darījis, ja karaliene nepiekristu.

Pagājušajā nedēļas nogalē Harijs un Megana paziņoja, ka piektdienas rītā Kalifornijas štata Santa Barbaras slimnīcā piedzimusi Lilibeta "Lili" Diāna Mountbattena - Vindzora. Vārds "Lilibeta" ir saistīts ar karalieni, kuru šādā vārdā sauca bērnībā, kad viņa pati nav pratusi izrunāt savu vārdu. Vectēvs, karalis DžordžsV mīļi iesaucis viņu par Lilibeti, atdarinot viņas centienus izrunāt savu vārdu. To sāka izmantot arī citi tuvinieki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas