Atklāj Šūmahera pašreizējo veselības stāvokli

tautaruna.lv 1.jūnijs 2021, 10:24
 
Action Image/Scanpix/Leta
Bijušais Ferrari Formula 1 komandas vadītājs, pašreizējais Starptautiskās Autombiļu federācijas prezidents Žans Tots divas reizes mēnesī apciemojot septiņkārtējo Formula 1 čempionu Šūmaheru, raksta "Mirror".

Šūmahers joprojām atrodas rehabilitācijā pēc galvas traumas, kuru sportists 2013. gadā guva Alpu slēpošanas kūrortā.

Lai gan par sportista veselības stāvokli ir ļoti maz informācijas, Tots itāļu laikrakstam atklājis, ka turpina regulāri apciemot sportistu. "Es viņu neatstāju vienu. Viņš, [viņa sieva] Korīna, ģimene - mēs tik daudz kopā esam pārdzīvojuši."

Tots norāda, ka sportists turpina "cīnīties".

"Esmu ļoti diskrēts par šo tematu. Mēs visi zinām, ka Mihaelam bija ļoti nopietns negadījums un diemžēl tam ir nozīmīgas sekas. Kopš tā laika viņš tiek aprūpēts, lai varētu atgriezties normālā dzīvē," Totu citē "Ouest France".

Tiek ziņots, ka Šūmahers joprojām saņem aprūpi un tiek cerēts, ka kādu dienu viņš atgriezīsies normālā dzīvē.

Tikmēr neiroķirurgs Ēriks Rīders 2020. gada nogalē dokumentālā filmā Francijas kanālam TMC pauda savu prognozi par Šūmahera veselības stāvokli. Viņš skaidroja, ka, visticamāk, sportists atrodas "veģetatīvā stāvoklī", kas nozīmē, ka viņš ir pamodies, taču nespēj atbildēt ģimenei. "Viņš elpo, viņa sirds sitas, viņš, iespējams, var apsēsties un spert mazus solīšus ar palīdzību, taču neko vairāk," savu versiju pauda ārsts, piebilstot, ka nedomā, ka sportists kādreiz būs tāds, kā pirms nelaimes gadījuma.

Kā zināms, pēc negadījuma 52 gadus vecais Šūmahers ir pārdzīvojis divas operācijas un uz sešie mēnešiem sportists atradās mākslīgajā komā, lai mazinātu smadzeņu pietūkumu.

2014. gadā sportistu pēc komā pavadītām 250 dienām uzmodināja un ļāva atgriezties mājās pie Ženēvas ezera.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:57

Jaunākās diskusijas