Zatlers: Bez bērnu vakcinācijas uzvarēt vīrusu nebūs iespējams

tautaruna.lv 2.jūnijs 2021, 10:30
 
Oksana Džadana/F64
Bijušais Valsts prezidents un ārsts Valdis Zatlers kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Ziņu TOP" paudis argumentus, kāpēc ir svarīgi pret Covid-19 vakcinēt arī bērnus.

Zatlers norāda, ka, ja pirms gada bērnu loma infekcijas pārnešanā un izplatīšanā nešķita tik liela, tad šobrīd esot skaidrs, ka bez bērnu vakcinācijas pasaules mērogā vīrusu uzveikt nebūs iespējams.

"Tas nozīmē, ka šīs pašas kompānijas strādās un pārbaudīs savas vakcīnas, kuras būs pat speciāli radītas bērnu un jaunu cilvēku vakcinācijai. Tas ir tas nākamais ceļš, jo teikt, ka mēs esam visu jau izdarījuši un uz Ziemassvētkiem mums nebūs vīrusa - tā tas nav," norāda Zatlers.

Viņš akcentē, ka šobrīd priekšplānā ir izvirzījusies problēma, kā no Covid-19 izplatības pasargāt bērnus un visu pārējos no bērniem kā infekcijas avota.

Kā zināms, no 2.jūnija tiks uzsākta 12-15 gadus vecu pusaudžu vakcinācija ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty.

Pieteikties potei var vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989, pie sava ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādē, iepriekš pārliecinoties, ka vakcinācijas iestādē ir pieejama Pfizer-BioNTech vakcīna Comirnaty, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļa.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem Latvijā kopumā ir 82 008 pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadu vecumam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas