Liepnieks: Negribi vakcinēties, sēdi mājās!

tautaruna.lv 26.maijs 2021, 11:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Politologs, publicists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter paudis viedokli, ka cilvēkiem būtu jāvakcinējas pret Covid-19.
Liepnieks uzsver, ka viņš atbalsta atvieglojumus vakcinētām personām.

"Nevakcinēties ir tāda pati sevi un sabiedrību apdraudoša uzvedība kā braukšana dzērumā. Mēs taču neprasam katram idiotam viņa domas par zinātni, kas pamato alkohola reibumā esošo nelaišanu uz koplietošanas ceļiem. (..) Negribi vakcinēties, sēdi mājās vai tusē mežā kopā ar citiem tādiem pašiem idiotiem, bet nelien lidmašīnās, nenāc uz hokeju, restorāniem, koncertiem, nemācies augstskolā (to gan viņi droši vien tāpat negrib) Īsāk sakot sēdiet savā facebook un turpiniet tur viens otru uzmnundrināt," raksta Liepnieks.

Viņš arī pauž, ka atbalsta idejas mudināt cilvēkus vakcinēties ar visādiem bonusiem.

"Es arī atbalstu visādas tur loterijas un bonusus, lai veicinātu vakcinēšanos. Protams, nevajag nekādu miljonus izlozēt, taču marketingā sen labi zināms un pārbaudīts, ka Iphone piesolīšana dara brīnumu lietas. Idioti uzķeras ar garantiju lielā skaitā," viņš skaidro.

Kā iepriekš vēstīja LTV raidījums Panorāma, Veselības ministrija rosina cilvēkiem, kas vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19, noteikt vairākus papildu atvieglojumus, tostarp plašākas iespējas pulcēties, apmeklēt pasākumus, sportot un saņemt pakalpojumus.

Vienlaikus Veselības ministrija arī rosinās diskutēt par dažādiem pasākumiem, kas varētu iedrošināt iedzīvotājus vakcinēties, t.sk.:

  • rīkot “Latvijas loto” izlozi vakcinētām personām ar balvu fondu līdz 1 000 000 eiro
  • ja vakcinācijas blakņu dēļ ir pārejoša darbnespēja, izsniegt darbnespējas lapu B;
  • aicināt uzņēmumus pēc vakcinācijas darbiniekiem izmaksāt naudas balvas, tās neapliekot ar nodokļiem;
  • ļaut bez maksas vai par pazeminātu cenu apmeklēt muzejus un kultūras pasākumus;
  • sadarbībā ar komersantiem izsniegt kuponus vakcinētajiem, daļēji sedzot to vērtību (piemēram, PVN apmērā);
  • aicināt komersantus un iestādes plašāk noteikt priekšrocības vakcinētajiem darbiniekiem un klientiem (apmaksātas brīvdienas, atlaides, īpaša apkalpošana).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:25

Jaunākās diskusijas