FOTO: komponists Imants Kalniņš iemūžināts iespaidīgā graffiti darbā Liepājā

tautaruna.lv 24.maijs 2021, 23:02
 
Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency
Par godu liepājnieka Imanta Kalniņa 80. dzimšanas dienai, pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā Ausekļa ielā tapis graffiti mākslinieka Alekseja Elementton veidots sienas gleznojumu.
“Liepāja, protams, ir daudz interesanta un izcelšanas vērta, bet no sevis neaizbēgsi - visa Latvija mūs pazīst kā vēju pilsētu un savu artavu tajā nenoliedzami ir ielicis arī komponists Imants Kalniņš, radot mūsu himnu “Pilsētā, kurā piedzimst vējš”.
Arī mēs, jau 12. sezonu, darbodamies Liepājas pludmalē, zinām cik daudz spēj radīt, nojaukt un atkal radīt no jauna šis nevaldāmais spēks. Visās tā nozīmēs! Tāpēc vēlējāmies uzsvērt ImKa lomu šīs pilsētas dzīvē un radīt paliekošu un mūsdienīgu pilsētvides papildinājumu ar dziļāku nozīmi,” tā uzsver kafejnīcas Red Sun Buffet īpašnieks Mareks Alberts.
Šis zīmējums tapis kā dāvana pilsētai kafejnīcas 11 gadu jubilejā.

Jau zināms, ka komponists Imants Kalniņš trešdien, 26. maijā, atzīmēs savu 80. jubileju. Imants Kalniņš ir latviešu komponists, kultūras darbinieks, kā arī politiķis, vairāku Saeimu deputāts.

Kalniņa daiļrade ir plašā amplitūdā — no akadēmiskās mūzikas līdz rokmūzikai. Sacerējis sešas simfonijas, vairākas operas (ieskaitot pirmo rokoperu PSRS "Ei, jūs tur!"), trīs oratorijas, piecas kantātes, ap 60 koru dziesmas, filmu un teātra mūziku. Latvijas kultūras kanonā ierakstīta viņa "Ceturtā simfonija" (1973). Plašāk pazīstamas gan ir viņa roka dziesmas (ap 400), tostarp Liepājas oficiālā himna "Pilsētā, kurā piedzimst vējš".

2021. gadā saņēmis Lielo Mūzikas balvu par mūža ieguldījumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas