Latviešu mūziķis komentē savu uzstāšanos festivālā Krimā

tautaruna.lv 12.maijs 2021, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Valsts drošības dienests (VDD) sācis vērtēt mūziķa Jāņa Lemeža dalību mūzikas festivālā Krievijas anektētajā Krimā. Jura Vaidakova materiālā "Jānis Lemežis uzstājas Krimā" izdevumā "Kas Jauns" dziedātājs uzsver, ka politiskās spēlītes nav viņa lauciņš.
Jānis uzsver, ka uz Krimu brauca kā mūziķis, lai parādītu sevi. Viņš to uztvēra kā konkursu, nevis politisku demonstrāciju.

"Protams, apzinos, ka daļai sabiedrības ir cits uzskats, taču vēlos, lai tieku saprasts pareizi - tas, ka es piedalījos šajā konkursā nenozīmē, ka es kaut ko atbalstu! Nē! Es esmu latvietis un netaisos būt kaut kas cits," pauž Jānis.

Viņš uzsver, ka pret konkursu attiecas profesionāli, tāpat kā visi citi latviešu mākslinieki, kas uzstājas Krievijā - viņi neatbalsta visu slikto, kas noticis, taču apzinās, ka Krievijas tirgus ir lielāks un tur ir lielāka iespēja sevi parādīt profesionālajā darbībā.

Tika ziņots, ka festivālā "Ceļš uz Jaltu" Lemežis un krievu mākslinieks Deniss Maidanovs izpildījuši dziesmu "Balāde par zaldātu".

Lemežis ir dziedātājs, komponists, multiinstrumentālists. Savu mūziķa karjeru viņš sācis kā pianists Fēliksa Ķiģeļa grupā, uzstājoties kopā ar Latvijā un ārvalstīs zināmiem māksliniekiem.

Tāpat viņš, piemēram, 2016.gadā bija starp koncerta dalībniekiem biedrības "9maijs.lv" rīkotajās nacisma sagrāves svinībās Rīgā, Pārdaugavā pie Padomju armijas karavīru pieminekļa.

Lemežis arī vairākkārt piedalījies atlasē jauno izpildītāju konkursam "Jaunais vilnis".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas