Cik lielu naudas sodu policija uzlika Lūriņas jubilejas svinību dalībniekiem?

tautaruna.lv 11.maijs 2021, 14:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Pirms kāda laika tika vēstīts, ka Valsts policija (VP) sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par Latvijas Nacionālā teātra režisora Valda Lūriņa jubilejas svinībām. Pārkāpuma rezultātā gan Lūriņam, gan svinību dalībniekiem bija jāmaksā naudas sods. Gitas Vīksnes materiālā "Ciemiņiem liek samaksāt par režisora apsveikšanu" izdevumā "Privātā Dzīve" Lūriņš saka, ka ļaunu prātu uz policiju netur.

Kā tika vēstīts, Latvijas Televīzijas februāra sākumā uzņemtajā videosižetā par Latvijas Nacionālā teātra režisora un aktiera Lūriņa 70 gadu jubileju bija redzams, ka gaviļnieku mājas pagalmā pie uzkodu galda ieradušies sveikt vairāki pazīstami Lūriņa kolēģi un kursabiedri. Attiecībā uz Lūriņa jubileju VP norādīja, ka policija ir saņēmusi informāciju, ka ārkārtējās situācijas laikā, iespējams, ir notikusi neatļauta pulcēšanās.

Kā uzsver Lūriņš, viņaprāt, policija attiecībā pret svinību dalībniekiem bijusi ļoti korekta.

"Sods bija minimāls - pieciem cilvēkiem bija jāmaksā katram 10 eiro, kas jau ir izdarīts. Pats par šo sodu varu teikt - vēl lētāku reklāmu sev nevarēju dabūt," pauda Lūriņš.

Uz jautājumu, kāpēc sods bija jāmaksā tikai pieciem dalībniekiem, ja video sižetā bija redzams, ka cilvēku skaits ir lielāks, Lūriņš pieļauj, ka pārējie sižetā redzamie netika atpazīti, un, kā viņš uzsver - pārējos nenodos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas