Geitsu pāris paziņo par šķiršanos

tautaruna.lv 4.maijs 2021, 10:35
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Amerikāņu miljardieris Bils Geits un viņā sieva Melinda paziņojuši par šķiršanos, vēsta medijs "Time".

Bils un Melinda Geitsi pirmdien publiski paziņoja, ka ir nolēmuši šķirt laulību.

"Microsoft" līdzdibinātājs un viņa sieva, kuri ir izveidojuši pasaulē lielāko labdarības fondu, atzina, ka turpinās strādāt kopā par spīti lēmumam šķirt laulību.

Par lēmumu šķirties pāris paziņoja mikroblogošanas vietnē "Twitter".

"Pēc ilgām pārdomām un daudz darba mūsu attiecībās, mēs esam nolēmuši šķirt mūsu laulību. Pēdējo 27 gadu laikā mēs esam izaudzinājuši trīs lieliskus bērnus, izveidojuši fondu, kas darbojas visā pasaulē, lai ļautu cilvēkiem dzīvot veselīgu un produktīvu dzīvi. Mēs turpināsim dalīties kopīgā ticībā par mūsu misiju un mēs turpināsim fondā strādāt kopā, bet mēs vairs neticam, ka varam augt kopā kā pāris nākamajos dzīves posmos. Mēs aicinām respektēt mūsu ģimenes privātumu, kad mēs mēģinam pārorientēties jaunajai dzīvei," vēsta ieraksts "Twitter".

Bils un Melinda apprecējās 1994. gadā. Viņi iepazinās "Microsoft" kompānijā, pēc tam, kad Melinda tur sāka strādāt par produktu vadītāju.

Pērn Bils Geits, kurš iepriekš tika pasludināts par pasaules bagātāko cilvēku, atkāpās no amata "Microsoft" padomē, lai pievērstos filantropijai.

Geitss bija "Microsoft" izpilddirektors līdz 2020. gadam.

Viljams Henrijs Geitss III plašāk pazīstams kā Bills Geitss, ir Amerikas uzņēmējs, filantrops, investors un programmētājs. Viņš ir "Microsoft" korporācijas līdzdibinātājs un karjeras laikā bija tās valdes priekšsēdētājs, izpilddirektors un galvenais programmatūras arhitekts.

Pēc žurnāla Forbes datiem Bills Geitss ir viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem, laika posmā no 1996. līdz 2009. gadam (izņemot 2008. gadu) viņš bija bagātākais cilvēks pasaulē. Viņa bagātība 2011. gada novembrī tika lēsta ap 59 miljardiem dolāru. 2013. gadā pēc Bloomberg datiem Geitss atkal kļuva par pasaules bagātāko cilvēku ar 72,7 miljardiem dolāru. 2016. gadā pēc žurnāla Forbes datiem Geitsa bagātība sasniegusi 78,6 miljardus dolārus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas