Eksperti prognozē, ka pēc Elizabetes II nāves britu monarhija sabruks

tautaruna.lv 1.maijs 2021, 15:43
 
Reuters/Scanpix/LETA
Eksperti uzskata, ka pēc Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāves britu monarhija sabruks, raksta izdevums Vanity Fair.

"Es domāju, ka tāda monarhija, kāda mums ir zināma patlaban, pastāvēs tikai tik ilgi, kamēr karaliene būs dzīva," saka britu politiķe Diāna Abota.

Pēc viņas domām, pēc Elizabetes II nāves sāksies publiska diskusija par monarhijas nākotni. Tajā būs jāpiedalās arī parlamentam.

Debatēs tiks skarts arī karaliskās ģimenes konflikts ar princi Hariju un viņa sievu Meganu Mārklu, prognozē Abota. "Manuprāt, tas, ko karaliskā ģimene un viņu padomnieki ir nodarījuši Meganai, būs viens no argumentiem par pārmaiņām," viņa teica.

Tādas pašas domas ir grāmatas par karalisko ģimeni autorei Annai Pasternakai. Pēc viņas teiktā, Harijs un Megana ir aizsākuši procesu, kas pārveido Lielbritāniju, "Un es domāju, ka monarhija kā arhaiska institūcija var sabrukt," viņa prognozē.

Abota domā, ka pārmaiņu rezultātā Lielbritānijas monarhija kļūs līdzīga modelim Skandināvijas valstīs, proti, karalis vai karaliene paliks, bet iepriekšējā "pompozitāte" un ceremonijas izzudīs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:33

Jaunākās diskusijas