Danilāns par Covid-19 potēm: Vakcinētie nemirst

tautaruna.lv 21.aprīlis 2021, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" abildējis skatītājam par vakcināciju pret Covid-19.

Danilāns ir pārliecināts, ka vakcīna pret Covid-19 palīdz cilvēkiem un samazina nāves gadījumu skaitu no jaunā koronavīrusa.

"Paklau, mani kā ārstu uztrauc, ka katru dienu Latvijā kādi astoņi varbūt desmit nomirušie. Labi, es piekrītu, varbūt, kāds tur ir drusciņ nepareizi pieskaitīts, bet nē - visi jau nu nav tā, ka ņemti un pielikti kovida dēļ," saka ārsts.

"Bet vakcinētie nē. Vakcinētie nemirst," uzsver Danilāns.

Jau vēstīts, ka pret Covid-19 vakcinētām personām atbilstošā epidemioloģiskajā situācijā un līdz ar zaļa sertifikāta ieviešanu, kā arī pie pietiekamas vakcinācijas aptveres varētu ļaut lielākā skaitā pulcēties brīvā dabā un saņemt plašāku pakalpojumu klāstu, liecina otrdien valdības sēdei iesniegtā Veselības ministrijas (VM) prezentācija par izņēmumiem vakcinētām personām un apsvērumiem obligātai vakcinācijai.

Par vakcinēto persona tiek uzskatīta divas nedēļas pēc pabeigta vakcinācijas kursa. Taču, ja iedzīvotājs potēts ar "AstraZeneca", tad viņš par vakcinētu tiek uzskatīts arī no 21. līdz 90.dienai pēc pirmās devas. Tāpat noteikts, ka par vakcinētu persona tiek uzskatīta, ja saņemta vakcīna, kuru atzinusi Eiropas Zāļu aģentūra, Pasaules Veselības organizācija vai regulators, ar kuru Eiropas Savienība vai Latvijai ir līgums par ražotāju pārbaužu atzīšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas