Andrejs Ēķis atklāti runā par piedzīvoto traģēdiju ģimenē

tautaruna.lv 20.aprīlis 2021, 15:12
 
Rūta Kalmuka/F64
Režisors un producents Andrejs Ēķis sarunā ar režisoru Dž. Dž. Džilindžeru autorraidījumā "Sarunas par jūtīgām tēmām" atklāti runājis par sievas Ivetas nāvi.

2008. gadā Ēķis kopā ar sievu bija devies atpūtā uz Norvēģiju, kur, braucot ar sniega motocikliem, notika nelaimes gadījums, kā rezultātā Iveta zaudēja dzīvību.

Ēķis sarunā atklāj, ka vēl mēnesi pēc sievas nāves viņas mirstīgās atliekas atradušās Norvēģijā, kur veikta izmeklēšana, jo bija noticis nelaimes gadījums. Režisors šajā laikā atgriezies Latvijā un meklējis veidus, kā aptvert un samierināties ar notikušo.

Režisoram palīdzējusi saruna ar mācītāju Juri Rubeni, kura "pārstādījusi smadzenes".

"Viņš saka tā - tu jau tagad te pinkšķi par sevi... Viņš saka - tu pinkšķi par sevi. Viņa ir citā līmenī. Viņa jau ir tur, kāpēc tu raudi tagad? Varbūt viņai ir labāk, ko tu zini? Varbūt, ka tur ir kaut kāda cita pasaule?" - par nozīmīgo sarunu stāsta Ēķis, norādot, ka "iekārtojis galvu", ka viņam nav jāraud, bet varbūt pat jābūt nedaudz priecīgam, ka sieva ir jau tur. Tas palīdzējis.

Viņš pastāsta, ka negadījums noticis, braucot ar sniega motocikliem, kad Iveta brauciena laikā atskatījusies uz Andreju un nokritusi no transportlīdzekļa. Braucis nākamais motocikls, kas sievietei uzbraucis virsū.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas