Una Ulme atklāj, kāda pašlaik ir situācija Spānijā

tautaruna.lv 15.aprīlis 2021, 17:17
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
"Ceļošana pandēmijas apstākļos ir iespējama un droša. Pērn vasarā izmantoju apciemot draudzeni Toskānā, tagad visa ģimene esam pie draugiem Spānijā, Andalūzijas reģionā," savā Instagram profilā raksta žurnāliste, TV personība Una Ulme.

"Tā kā man daudzi vaicā, kāda šeit situācija ar Covid, par to šajā ierakstā:

  • Šobrīt rādītāji šeit ir vieni no zemākajiem Eiropà, tomēr Spānija joprojām ir sarkanajā sarakstā.
  • Iebraucot Spānijā jāuzrāda negatīvs Covid tests un jāpiereģistrējas, lai iegūtu QR kodu, kas jāuzrāda lidostā. Tas arī viss.
  • Pašizolācijas nav.
  • Restorāni, bāri un veikali ir atvērti līdz 22:00. Nemanījām brīdinājumus par cilvēku skaita ierobežojumiem, distanci starp galdiem u.tml.
  • 23:00 sākas komendantstunda.
  • Maskas jānēsā arī uz ielas, ko pilsētā ievēro, bet, piemēram, pastaigājoties gar pludmali masku valkā retais. Šobrīd tiek lemts par to vai atļaut staigāt bez maskām pludmalē, kas būtu diezgan loģiski raugoties, piemēram, no sejas iedeguma skatu punkta
  • Vietējie var pārvietoties viena apgabala ietvaros, bet tūristiem jāpamato kur viņi dodas. Tiesa, mums neviens neko nav jautājis.
  • Ja ne maskas, tad mēs aizmirstu, ka tāds vīruss pastāv. Cilvēki ir smaidīgi un apmierināti - tas arī bija galvenais iemesls, kāpēc nolēmām par labu ceļojumam pandēmijas laikā. Bijām noguruši no trauksmes, negatīvisma un valdības nepārdomātajiem lēmumiem.

Kamēr pie mums nevar pat terasē apsēsties, te varam iedvesmoties jaunam darba cēlienam un vārda vistiešākajā nozīmē - iztīrīt galvu, kas (es ārkārtīgi ceru) dos iespēju paraudzīties uz notiekošo mierīgāk, bez liekiem uztraukumiem par lietām, kuras tāpat nevaram ietekmēt," raksta Una.

View this post on Instagram

A post shared by Una Ulme (@unaulme)

Kā zināms, Una Ulme ir latviešu žurnāliste, pazīstama kā žurnāla "Pastaiga" skaistuma redaktore.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:26

Jaunākās diskusijas