Ralfs Eilands atvainojas par "Zelta mirkofonu" Covid-19 apstākļos

tautaruna.lv 18.marts 2021, 13:45
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Pamatīgu vētru sociālajos tīklos izraisīja fakts, ka Latvijā klātienē sarīkota "Zelta mikrofona" apbalvošanas ceremonija, laikā, kad Covid-19 ierobežojumu dēļ cilvēkiem ir liegta iespēja, satikt, piemēram, savus radiniekus no citām mājsaimniecībām. Savu viedokli par notikušo ceremoniju pauda arī mūziķis Ralfs Eilands.

Eilands raksta, ka pēc "Zelta mikrofona" viņam palikusi rūgtuma pēcgarša un viņš vēlas atvainoties visiem nozares vārdā.

"Lai arī esmu priecīgs par visiem balvu saņēmējiem, pats biju pasākuma nominants un tiku aicināts apmeklēt “Zelta Mikrofonu”, pēc pasākuma ir rūgtuma pēcgarša.

Neesmu iedziļinājies, kurš bija atbildīgais organizators, bet ceru, ka šis pasākums neradīs publikai iespaidu, ka arī pārējiem pasākumu nozares pārstāvjiem ir vienalga par epidemioloģiskajiem ierobežojumiem mūsu valstī.

Es zinu, ka man apkārt ir vairāki atbildīgi un strādāt griboši kolēģi, kuriem pietiek zināšanas, lai rīkotu drošus pasākumus šajos pandēmijas apstākļos. Šeit nav runa par to vai likumiski viss bija korekti, runa ir par piemēra rādīšanu situācijā, kad citiem ir liegums satikt kādu pat ārpus savas mājsaimniecības. Atvainojos nozares vārdā un ceru, ka šis gadījums nemetīs ēnu arī uz pārējiem organizatoriem," raksta Eilands.

Komentāros cilvēki slavē Eilandu par godīgiem un atklātiem vārdiem, un tajā pašā laikā piebilst - tiešām nav godīgi, ka tiek rīkoti ziklaides pasākumi laikā, kad cilvēki nevar satikt savus ģimenes locekļus.

"Pilnīgi piekrītu! Pat ja pasākums bija "drošs", nav gluži godīgi, ka tāds vispār notiek... tad jāļauj arī citiem organizēt pasākumus un tikties, izstrādājot noteikumus," teikts kādā komentārā.

"Jau ceļo šērotie ieraksti ar sašutumu, kas, manuprāt, ir pamatots. Šis tikai pastiprina to ideju par kaut kādu eliti, kam nospļauties uz sabiedrību.

Ticu, ka var noorganizēt droši, ticu, ka tika ievēroti vismaz kaut kādi drošības pasākumi, bet šis grauj jebkādu ticību tam ka "visi ciešam kopā", un, manuprāt, iedos ļoti daudz materiāla visiem sazverstību teoriju sludinātājiem," teikts vēl kādā komentārā.
Vēl kāds raksta: "
Ļoti skumji, ka laikā kad nevaram mammu apsveikt klātienē dzimšanas dienā un omi mūžībā pavadīt esot kopā ar saviem tuvajiem, tiek rīkoti šādi pasākumi, bet vislielākā nesaprašana jau vēl tikai būs - par Hokeja čempionāta rīkošanas nepieciešamību šajos apstākļos. Cilvēki cieš un ciešās, tikai kādu mērķu vārdā? Lai izdzīvotu, lai nenestu postu līdzcilvēkiem, lai nesaņemtu sodu.. Ko domā visi pārējie, kam nav mērķu?
Koncerts bija skaists. Visiem pietrūkst arī mūzika, kultūras pasākumi, bet mēs ciešamies."

Kā iepriekš tika vēstīts, balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas ceremonija bija epidemioloģiski drošs pasākums, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda ceremonijas rīkotāji, kuriem sociālajos tīklos veltīts ne mazums kritikas un neizpratnes, kā bijis iespējams sarīkot tik vērienīgu pasākumu, turklāt ar skatītāju dalību, apstākļos, kad Covid-19 pandēmijas dēļ jebkādi publiski pasākumi ir aizliegti.

Balvas producente Elita Mīlgrāve uzsvēra, ka ceremonija nav bijusi publisks pasākums, bet gan "televīzijas satura veidošana - tiešraide ar atbilstošu specifiku", divas dienas pirms kuras veikta dalībnieku kolektīvā Covid-19 testēšana.

Kā aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Ilze Pleša, ienākšana Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Mediju centrā, kur notika ceremonija, bijusi atļauta tikai ar negatīvu Covid-19 testu vai antivielu esamības laboratoriska apliecinājuma uzrādīšanu. Tāpat katrs filmēšanas dalībnieks un darbinieks parakstījis apliecinājumu, ka viņam nav slimības simptomu, viņš nav Covid-19 inficētā kontaktpersona un viņam nav noteikta pašizolācija vai karantīna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas