"Tas ir par maz"; Mirdza Martinsone nav sajūsmā par 200 eiro pabalstu no valsts

tautaruna.lv 18.marts 2021, 9:20
 
Vladislavs Proškins/F64
Aktrise Mirdza Martinsone atklāti saka, ka nav sajūsmā par valdības lēmumu piešķirt pensionāriem vienreizēju pabalstu 200 eiro apmērā, vēstīts Anastasijas Kuzminovas materiālā "Pensionāru maciņos ieripos 200 eiro" izdevumā "Privātā Dzīve".

Martinsone atzīstas, ka sākumā viņai ziņa par pabalstu šķitusi neticama. Kopumā viņa ir pateicīga par šo soli, bet nav tā, ka viņa ir ļoti lielā sajūsmā par šiem 200 eiro.

"Tas ir par maz, lai varētu ilgāku laika posmu izdzīvot, kaut ko nomaksāt vai iegādāties. Par 200 eiro es pat smuku kurpju pāri īsti nevaru sev nopirkt," viņa saka.

Martinsone piebilst, ka patlaban piedāvājumi piedalīties radošos projektos esot apsīkuši, tāpēc pensija ir galvenais viņas iztikas avots.

Kā vēstījām, Valsts prezidents Egils Levits izsludinājis grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz vienreizējā 200 eiro pabalsta piešķiršanu pensionāriem un personām ar invaliditāti.

Paredzēts, ka vienreizējs 200 eiro pabalsts saistībā ar Covid-19 izplatības dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju tiks piešķirts tiem, kuri no 2021.gada 1.marta līdz ārkārtējās situācijas beigām ir Latvijā piešķirtās vecuma, invaliditātes, apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmēji.

Tāpat tiesības uz šo pabalstu paredzētas arī tiem, kuri saņem atlīdzību par darbspēju zaudējumu, atlīdzību par apgādnieka zaudējumu vai arī ir valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas